Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ferrari: Γιορτάζει τα 75 χρόνια της με το νέο της μονοθέσιο

Η Ferrari είχε ανακοινώσει ήδη ότι θα παρουσιάσει επίσημα το νέο μονοθέσιο των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ στις 17 Φεβρουαρίου, αλλά τώρα αποκάλυψε ότι η ονομασία του θα είναι F1-75. Στις 12 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν το πρώτο GP της χρονιάς, η ιταλική εταιρεία θα γιορτάσει τα 75 χρόνια από τη μέρα που βγήκε η πρώτη Ferrari από τις πύλες του Μαρανέλο.

Ο ίδιος ο Έντσο Φεράρι είχε πυροδοτήσει πρώτος τον κινητήρα της Ferrari 125 S. «Φέτος, καθώς γιορτάζουμε την 75η επέτειο του πρώτου μας αυτοκινήτου παραγωγής που βγήκε από το εργοστάσιο, τιμούμε το πνεύμα αυτό δίνοντας στο αυτοκίνητό μας της F1 την ονομασία F1-75» είπε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τζον Έλκαν.

Ferrari: Γιορτάζει τα 75 χρόνια της με το όνομα του μονοθεσίου του 2022

Η Ferrari συνδέει την F1-75 με την προσδκοκία ότι θα είναι το μονοθέσιο που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της στον πρωταθλητισμό, μετά από 14 χρόνια – δεδομένου ότι στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2010 ο Φερνάντο Αλόνσο δεν είχε ποτέ στα χέρια του ένα αληθινά κορυφαίο μονοθέσιο, που να μπορούσε να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τη Red Bull-Renault του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η πρόοδος της Scuderia με την υβριδική μονάδα ισχύος, που εντάθηκε το περασμένο Φθινόπωρο με την εισαγωγή στους αγώνες του φετινού υβριδικού συστήματος, καθώς και ο επιπλέον χρόνος που η Scuderia δικαιούνταν στην αεροσήραγγα βάσει του φτωχού της αποτελέσματος το 2020, συντείνουν στις μεγάλες προσδοκίες των τιφόζι για την επερχόμενη σεζόν.

Μαζί με αυτά, υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί παράγοντες στην οποία η Ferrari ελπίζει ότι θα βασιστεί η επιστροφή της – όπως η ριζική αλλαγή της δομής και του τρόπου λειτουργίας της, και η ανέλπιστα κορυφαία απόδοση του Κάρλος Σάινθ που ενίοτε κέρδιζε τον Σαρλ Λεκλέρ το 2021.

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing, Δρ. Χέλμουτ Μάρκο, είναι από εκείνους που πιστεύουν ότι η Scuderia μπορεί να μπει στη μάχη της RBR με τη Mercedes φέτος: “Ελπίζω ότι θα είναι πιο στενός ο ανταγωνισμός, διότι με πλήρη ισχύ οι δύο μας μπορούσαμε να ρίξουμε γύρο σε όλους”, είπε ο Αυστριακός.

“Πιστεύω ότι η ισορροπία ισχύος θα παραμείνει η ίδια – ίσως η Ferrari να κάνει ένα ακόμα βήμα, και να κερδίσει έναν ή δύο αγώνες με τις δικές της δυνάμεις. Έκαναν έναν ξεκάθαρο βήμα με τον κινητήρα [πέρσι]. Κι από ό,τι ακούμε, τα πάνε πολύ καλά και με τα βιοκαύσιμα. Αλλά χρειάζεσαι σταθερότητα στη διάρκεια μιας ολόκληρης χρονιάς”, κατέληξε ο Μάρκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ