Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Νέα ιστορική πρόκριση για την Ισημερινή Γουινέα!

Η Ισημερινή Γουινέα συνεχίζει την φανταστική πορεία της στο φετινό Κόπα Άφρικα, αφού μετά την κάτοχο του τίτλου Αλγερία, απέκλεισε σήμερα το Μάλι επικρατώντας με 6-5 στα πέναλτι. Τα 120 λεπτά που προηγήθηκαν έληξαν χωρίς γκολ. Έτσι θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη στα προημιτελικά.

Το Μάλι επιχείρησε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του. Οι κούρσες του Μουσά Ντουμπιά δεν αντιμετωπίστηκαν εύκολα, όμως ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές ήταν ένας αμυντικός μέσος, ο Μοχαμέντ Καμαρά, που δοκίμασε πολλές φορές το πόδι του.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντουμπιά έκανε μια ατομική ενέργεια στην περιοχή, έπεσε πάνω στον Χοσέτε Μιράντα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, όμως ύστερα από παρακολούθηση της φάσης στο VAR αναθεώρησε την απόφασή του.

Οι παίκτες του Μοχαμέντ Μαγκασουμπά ήταν ακόμα πιο πιεστικοί στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Χεσούς Οβόνο. Η Ισημερινή Γουινέα προσπαθούσε κυρίως με τον Ιμπάν Σαλβαδόρ να επιτεθεί, όμως ούτε οι δικές της τελικές ήταν αξιόλογες, πλην μιας κόντρας που παραλίγο να καταλήξει προς την εστία του Ιμπραχίμ Μουνκορό.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου τα πόδια των παικτών ήταν βαριά, ειδικά από τη στιγμή που οι δύο προπονητές δεν εξάντλησαν τις αλλαγές τους το 90λεπτο. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους κι η ανάδειξη νικητή κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί οι Ιμπραχίμ Μουνκορό και Χεσούς Οβόνο έκαναν από μία επέμβαση, δύο πέναλτι κατέληξαν άουτ και τα πάντα κρίθηκαν στην 16η εκτέλεση. Ο Σακό έστειλε την μπάλα ψηλά, ο VAR τσέκαρε το πόδι του Οβόνο που πατούσε οριακά τη γραμμή και η Ισημερινή Γουινέα έγραψε ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ