Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόντρα μέχρις εσχάτων για το Μουντιάλ ανά διετία και πλάνο για Nations League με χώρες της Λατινικής Αμερικής!

Όχι απλά αντιτίθεται στη διοργάνωση του Μουντιάλ ανά διετία, αλλά περνούν στην αντεπίθεση με το δικό τους σχέδιο κόντρα στη FIFA! Ο λόγος για τις UEFA και CONMEBOL.

Οι δύο Συνοσπονδίες, της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής επεξεργάζονται ήδη το πλάνο για το πώς οι εθνικές ομάδες της Λατινικής Αμερικής θα μπορούν να πάρουν μέρος στο Nations League!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου «ESPN», οι παράγοντες των δύο Συνομοσπονδιών είναι έτοιμοι να υπογράψουν τη συμφωνία που θα φέρει την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και τις άλλες εθνικές ομάδες στην Ευρώπη από το 2024.

Τόσο η UEFA όσο και η CONMEBOL εξέφρασαν από την αρχή και με κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στην πρόθεση της FIFA να διοργανώνει ανά δύο χρόνια το Μουντιάλ. Αυτή η αντίθεση φαίνεται πως θα εκφραστεί πια και έμπρακτα με την κίνηση που ετοιμάζουν.

Τα παιχνίδια του Nations League θα εξακολουθούν να διεξάγονται επί ευρωπαϊκού εδάφους και θα συμμετέχουν οι έξι καλύτερες εθνικές ομάδες της Λατινικής Αμερικής που θα μπαίνουν στην πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ