Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπουδαία νίκη με ανατροπή για τον Ολυμπιακό στο Eurocup

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 84-81 της Ναντέζντα στο ΣΕΦ, αν και βρέθηκαν να χάνουν με διαφορά 21 πόντων. Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να υπερκαλύψουν την διαφορά της… πρωτιάς του ομίλου στο Eurocup, αλλά «χτίζουν» ψυχολογία.

Οι «ερυθρόλευκες» ήθελαν την νίκη με 19 πόντους απέναντι στην πρωτοπόρο του πέμπτου γκρουπ, Ναντέζντα προκειμένου να την προσπεράσουν στην κατάταξη και να βρεθούν στους «32» του EuroCup ως πρώτες. Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στα πρώτα λεπτά και με ανεβασμένο ρυθμό έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +16 (15-31).

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και περίπου στα μέσα της δεύτερης περιόδου η διαφορά… εκτοξεύθηκε στους 21 (24-45). Στον χρόνο που απέμενε για το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έτρεξε επιμέρους 10-5 και πήγε στα αποδυτήρια κυνηγώντας ξανά το +16 (34-50).

Μετά το τέταρτο της ανάπαυλας, οι «ερυθρόλευκες» έβγαλαν πίεση στην άμυνα και με ορθολογικές επιθέσεις μείωσαν σε μονοψήφια διαφορά από την αντίπαλο τους, μειώνοντας στους 9 δύο φορές στο διάστημα του τρίτου δεκαλέπτου.

Η καθοριστική περίοδος, βρήκε μπροστά την Ναντέζντα με σκορ 56-68. Το τρίποντο της Βίτολα στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου «ξεκλείδωσε» ξανά την άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ η Νικολοπούλου με ένα προσωπικό της τρίποντο και μία ασίστ για το λέι απ της Χάμπλιν έφερε το παιχνίδι στο -3 (72-75).

Στα 2 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, το ματς πήρε ξανά… φωτιά με την Βίτολα να διαμορφώνει το 78-79. Έδειξαν την απαραίτητη ψυχραιμία και τελικά επικράτησαν με 84-81.

Τα δεκάλεπτα: 15-31, 34-50, 56-68, 84-81

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ