Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπαίνουν στη «μάχη» του Κυπέλλου οι «μεγάλοι» – Οι πιθανές ενδεκάδες τους

Το πρώτο «πιάτο» της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη, με τους «μεγάλους» να ρίχνονται στη «μάχη».

Το Big 5 αγωνίζεται σήμερα, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Την αρχή (17:00) κάνει ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να φιλοξενείται στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, προέρχονται από σερί νικών και θέλουν να «κλειδώσουν» την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Στην ερυθρόλευκη αποστολή επέστρεψε μετά από καιρό ο Ρούμπεν Σεμέδο, ενώ εκτός έμειναν αρκετοί βασικοί, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τους δίνει ανάσες.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κρίστινσον, ο οποίος μπροστά του από δεξιά προς αριστερά θα έχει τους Νίκολιτς, Σεμέδο, Μάρκοβιτς και Αποστολόπουλο. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Σουρλής, Κούντε και Μπουχαλάκης. Μπροστά θα παίξουν δύο εκ των Βρουσάι, Ονιεκουρού, Ρόνι Λόπες και στην κορυφή της επίθεσης ο Τικίνιο.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Νίκολιτς, Μπαγκαλιάνης, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος, Κίτσος, Σουρλής, Κωστή, Ξενιτίδης, Κούντε, Μπουχαλάκης, Ονιεκουρού, Λόπες, Μαρίνος, Βρουσάι, A. Μπα, Τικίνιο.

Την ίδια ώρα (17:00) ο Άρης υποδέχεται στο «Κλ. Βικελίδης» τον ΟΦΗ. Λίγες μέρες μετά το «διπλό» στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, οι κίτρινοι αντιμετωπίζουν τους Κρητικούς για τη φάση των «16».

Ο Άκης Μάντζιος δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κουέστα, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους Ντένις, Σιαμπάνη, Γκάμα, Γκαρσία, Ιτούρμπε, Καμαρά, Σάσα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Τζέγκο, Ματίγια, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Λούμορ, Αγκμπενγιένου, Μάνο, Μαρμαρίδη και Σάλιαρη.

Η πιθανή ενδεκάδα του Άρη: Ντένιτς, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Μπεναλουάν, Λούμορ, Τζέγκο, Σάσα, Γκαρσία, Εντιαγέ, Γκάμα, Καμαρά.

Η πιθανή ενδεκάδα του ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Τοράλ, Λάμπρου, Γιάννου.

Τη σκυτάλη παίρνει ο Παναθηναϊκός που διασταυρώνει τα ξίφη του στη Λεωφόρο με τον Βόλο (19:00). Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του τους Ιωαννίδη, Καρλίτος, Λούντκβιστ, με τον τεχνικό του τριφυλλιού να υπολογίζει τον Πέρεθ.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους Διούδη, Ξενόπουλο, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλο, Μακέντα, Χατζηγιοβάνη, Χατζηθεοδωρίδη, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπουζούκη, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Σιδεράς, Κώτσιρα, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Διούδης, Σάντσες, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Χατζηγιοβάνης και Μακέντα.

Η πιθανή ενδεκάδα του Βόλου: Κότνικ, Πουρίτα, Ρομέρο, Ρινέρ, Φεράρι, Ορόζ, Τσοκάνης, Ρεγκατέν, Φερνάντες, Μπαρτόλιο και Φαν Φέερτ.

Στις 20:15 η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κηφισιά στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον Στίβεν Τσούμπερ δεδομένα να είναι νοκ άουτ για την αναμέτρηση. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει μυϊκό τραυματισμό και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι της Κυριακής (5/12, 19:30) με τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, ο Αργύρης Γιαννίκης, όπως συνηθίζει στους εντός έδρας αγώνες, δεν ανακοίνωσε αποστολή. Φαβορί να ξεκινήσουν βασικοί είναι οι Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σάκχοφ, Γκαρσία, Γέβτιτς, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο Αλκαζάρ (21:30), με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να αντιμετωπίζει την ΑΕΛ. Οι ασπρόμαυροι θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα στο ντέρμπι από τον Άρη, με τον Ρουμάνο κόουτς να έχει να διαχειριστεί και τις πολλές απουσίες.

Εκτός έμειναν οι Πασχαλάκης, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Αουγκούστο, Μιτρίτσα και Ολιβέιρα.

Στη διάθεση του Λουτσέσκου είναι οι Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Τέιλορ, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Εσίτι, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Άκπομ και Κούτσιας.

Την εστία του ΠΑΟΚ θα υπερασπιστεί ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπροστά του από δεξιά προς τα αριστερά θα έχει τους Λύρατζη, Μιχάι, Ίνγκασον και Σίντκλεϊ.

Από εκεί και πέρα, παίζονται πολλές άλλες θέσεις στην ενδεκάδα, αφού οι Τέιλορ, Κούρτιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι επιβαρυμένοι από τα συνεχόμενα ματς, ενώ ειδική διαχείριση χρειάζονται οι Σβαμπ και Σίντκλεϊ.

Μεσοεπιθετικά θα παίξουν οι Μουργκ και Ελ Καντουρί, ενώ το πιθανό δίδυμο στην επίθεση θα αποτελέσουν ο Άκπομ με τον Σφιντέρσκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων:

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου

Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός (15:00) – Cosmote Sport 3 HD
Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Άρης-ΟΦΗ (17:00) – Cosmote Sport 2 HD
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (17:00) – Cosmote Sport 1 HD
Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Παναθηναϊκός-Βόλος (19:00) – Cosmote Sport 3 HD
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΑΕΚ-Κηφισιά (20:15) – Cosmote Sport 2 HD
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ (21:30) – Cosmote Sport 1 HD
Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

Άγιος Νικόλαος-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00) – Cosmote Sport 2 HD
Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Λαμία-Ιωνικός (17:00) – Cosmote Sport 1 HD
Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Οι ρεβάνς (21-22/12):

Αναγέννηση Καρδίτσας-Άγιος Νικόλαος
ΟΦΗ-Άρης
Ιωνικός-Λαμία
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ
Βόλος-Παναθηναϊκός
Κηφισιά-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός
Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου

* Μετράει το εκτός έδρας γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ