Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρεμιέρα για την Εθνική στα «παράθυρα» του Mundobasket

Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, που θα συνδιοργανώσουν Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες, θέλει να κάνει η Εθνική Ελλάδος.

Στο Νιούκαστλ, η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της πρώτης προκριματικής φάσης.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που ασθένησε μία εβδομάδα πριν με κορονοϊό, δεν θα είναι στον πάγκο της Εθνικής, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα είναι έτοιμος για το δεύτερο παιχνίδι, την Κυριακή (28/11, 17:00) απέναντι στη Λευκορωσία στο «Nick Galis Hall».

Στη θέση του απόψε (20:30) θα είναι ο πρώτος συνεργάτης του, Σάββας Καμπερίδης. Νέα πρόσωπα στο ρόστερ είναι οι Κωστής Γόντικας και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ενώ νέος αρχηγός της ομάδας ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Στο Νιούκαστλ θα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων, Δήμος Ντικούδης, αλλά και ο General Manager της Εθνικής, Νίκος Ζήσης.

Η 14άδα της Εθνικής:

Βασίλης Καββαδάς (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)
Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας)
Δημήτρης Κατσίβελης (Περιστέρι)
Χάρης Γιαννόπουλος (Προμηθέας)
Λίνος Χρυσικόπουλος (Περιστέρι)
Χρήστος Σαλούστρος (Περιστέρι)
Νίκος Γκίκας (Προμηθέας)
Μιχάλης Λούντζης (Ολυμπιακός)
Νίκος Ρογκαβόπουλος (Προμηθέας)
Βασίλης Μουράτος (Λαύριο)
Νίκος Χουγκάζ (Ιωνικός)
Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο)
Κώστας Γόντικας (Ιωνικός)
Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Λιετκαμπέλις)

Η 12άδα της Μ. Βρετανίας του Μαρκ Στιούτελ:

Γκαρντ: Μπεν Μόκφορντ, Τέντι Οκερέαφορ (Τσέσαϊρ Φίνιξ), Λουκ Νέλσον (Πορτέλ), Ταρίκ Φίλιπ (Βενέτσια), Ντουέιν Λοτιέ-Ογκουνλέγε (Ούντινε).

Φόργουορντ: Τζόρνταν Γουίλιαμς (Λόντον Λάιονς), Άσλεϊ Χάμιλτον (Κορούνια), Καρλ Γουίτλ (Πιστόια), Τζαμέλ Άντερσον (Μάντσεστερ Τζάιαντς).

Σέντερ: Γκέιμπ Ολασένι (Νταρουσάφακα), Νταν Κλαρκ (Μάντσεστερ Τζάιαντς), Κάβελ-Μπίγκμπι Γουίλιαμς (Ανβίλ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ