Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έτσι σχολίασε ο Νεμάνια Νέντοβιτς την νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ντέρμπι

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της Cosmote TV και μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ντέρμπι των «αιωνίων». Ο άσος του «τριφυλλιού» μίλησε για τον Στεφ Κάρι, για το χάντμπολ που έπαιζε μικρός, αλλά και τον φόβο και το άγχος που είδαν αυτός και οι συμπαίκτες του στα μάτια των παικτών του Ολυμπιακού. 

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς μίλησε για: 

Για τον χαρακτηρισμό του ως ο «Ευρωπαίος Ντέρικ Ρόουζ»: «Ο καιρός περνάει, το ντραφτ έγινε 8 χρόνια πριν. Δεν θεωρώ ότι είμαι ο Ευρωπαίος Ντέρικ Ρόουζ. Κάποιος έβαλε το όνομα του Ρόουζ σε ένα βίντεο με highlights και από εκεί μου… κόλλησε».

Αν τον επηρέασε ο Στεφ Κάρι: «Είμαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί τους, τον Στεφ Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον. Δεν ξέρω αν με επηρέασε, αλλά με έμαθε να δουλεύω σκληρά, όπως έκανε ο Στεφ. Οι επαναλήψεις που έκανε, χίλια, δύο χιλιάδες σουτ σε κάθε θέση. Αυτό που έμαθα είναι να δουλεύω σκληρά και να δίνω βάση στην επανάληψη».

Για την ενασχόλησή του με το χάντμπολ: «Είναι πραγματική ιστορία. Μία ημέρα η μπάλα με χτύπησε στο πρόσωπο και η μητέρα μου είπε “μέχρι εδώ με το χάντμπολ”. Τότε έπαιζα τερματοφύλακας. Δοκίμασα και άλλα αθλήματα, κολύμβηση, τένις, ποδόσφαιρο. Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά όλα έμοιαζαν φυσιολογικά».

Για το ντέρμπι: «Το πιστέψαμε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο μπάσκετ. Αν πηγαίναμε στο 4ο δεκάλεπτο με ελπίδες, να είμαστε πίσω με 10 πόντους, τότε μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Όταν παίζεις εκτός η πίεση είναι πάντα χαμηλότερη στο γηπεδούχο. Ο Ολυμπιακός είχε την πίεση του γηπεδούχου, μπορείς να νιώσεις κάτι σαν φόβο, σαν άγχος στον αντίπαλο, αυτό έγινε και αυτό κάναμε. Η άμυνά μας μπέρδεψε τον Ολυμπιακό. Στο τέλος κάναμε τα πάντα σωστά, βάλαμε ανοικτά και τυχερά σουτ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ