Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεγάλη πρόκριση για την Εθνική Ανδρών Πόλο

Την πρόκριση της στο super final του World League πανηγυρίζει η Εθνική πόλο ανδρών που μπορεί να ηττήθηκε με 13-10 της Ουγγαρίας στο Σέντες αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία από τη μεγάλη της αντίπαλο.

H ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ουσιαστικά πέρασε χάρη στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Πάτρα, εκεί όπου η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει με 12-8, σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της.

Η Εθνική μας κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Ούγγρους όταν και προηγήθηκε με 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να ανακάμψουν και να περάσουν μπροστά στο δεύτερο οκτάλεπτο με 9-8, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η Εθνική μας άντεξε την πίεση που δημιούργησαν οι παίκτες του Τίμπορ Μπένεντεκ μπαίνοντας με σκορ που της έδινε την πρόκριση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ο Βάμος έκανε το 13-10 στο τελευταίο δίλεπτο με τον αγώνα να γίνεται θρίλερ. Ο Κυριάκος Ποντικέας βρέθηκε εκτός με τρεις αποβολές με την προσπάθεια του Ντάνιελ Βάργκα στα τελευταία δευτερόλεπτα να σταματάει στα εξαιρετικά ελληνικά μπλοκ.

Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ο Φουντούλης με πέντε τέρματα από τέσσερα σημείωσε ο Βλαχόπουλος.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 13-10

Οκτάλεπτα: 2-4, 5-2, 2-2, 4-2.

Ουγγαρία (Μπένεντεκ): Ντένες Βάργκα 4, Βάμος 3, Χοζνιάσκι 2, Χάραι 2, Ζαλάνκι 1, Βάργκα Ντάνιελ 1.

Ελλάδα (Βλάχος): Φουντούλης 5, Βλαχόπουλος 4, Ποντικέας 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ