Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπάσκετ: Ευρωπαϊκές «μάχες» για ΑΕΚ, Περιστέρι και Ηρακλή – Δοκιμάζονται εκτός έδρας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο EuroCup Γυναικών

«Πλούσιο» είναι το μπασκετικό πρόγραμμα της ημέρας και έχει έντονο ελληνικό «χρώμα».

Κόντρα στη Ρίγα η ΑΕΚ για την πρώτη νίκη στο BCL

Η ΑΕΚ δεν βρίσκεται ακόμα με την πλάτη στον τοίχο. Ενδεχομένως να βρεθεί, όμως, αν δεν προσέξει σήμερα (19:00) που αντιμετωπίζει τη Ρίγα εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική του Basketball Champions League, ψάχνοντας την πρώτη νίκη της στον θεσμό.

Με το σύστημα διεξαγωγής να αναφέρει ότι η πρώτη ομάδα του ομίλου περνάει κατευθείαν στη φάση των «16» και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 και 3 θα αγωνιστούν σε μπαράζ για να προκριθούν, είναι σαφές ότι ένα ξεκίνημα με 0-3 θα είναι άσχημο για την Ένωση. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τη Ρίγα, η οποία επίσης έχει ξεκινήσει με ρεκόρ 0-2 και είναι δεδομένο ότι θα τα δώσει όλα για τη νίκη.

Εντός έδρας αγώνες για Περιστέρι και Ηρακλή στο FIBA Europe Cup

Την ίδια ώρα (19:00) που η ΑΕΚ θα «μάχεται» στη Ρίγα, το Περιστέρι θα περιμένει την πρωτοπόρο του ομίλου του, Τσμόκι Μινσκ, για την 4η αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Οι «πρίγκιπες» έχουν ρεκόρ 1-2 και θα ψάξουν για την δεύτερη νίκη τους στον θεσμό.

Λίγο αργότερα (20:30), ο Ηρακλής υποδέχεται την ολλανδική Λέιντεν, επίσης για την 4η αγωνιστική του FIBA Europe Cup, ψάχνοντας και την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση.

Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο EuroCup Γυναικών

Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχουν, πάντως, σήμερα και οι δύο ελληνικές ομάδες που μας εκπροσωπούν στο EuroCup Γυναικών και μάλιστα, εκτός έδρας.

Την αρχή (19:00) θα κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Πολωνία την Μπίντγκοζ για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκες είχαν επιβληθεί στον αγώνα του πρώτου γύρου με 103-68.

Μία ώρα αργότερα (20:00), στη «μάχη» θα ριχτεί και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επίσης βρίσκεται στην Πολωνία, αντιμετωπίζοντας την Πολκοβίτσε για την 4η αγωνιστική του EuroCup Γυναικών. Στο ματς του πρώτου γύρου οι πράσινες είχαν ηττηθεί με 64-67.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ