Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό για να «καθαρίσει» τον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αυτά ήταν αρκετά για να του δώσουν τη νίκη με 2-1 και παράλληλα το δικαίωμα να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της Super League 1. 

Στην δεύτερη συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό και πρώτη ως βασικός, ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν δραστήριος, οι συμπαίκτες του τον τροφοδότησαν αρκετά κι εκείνος προσπάθησε να συνεργαστεί μαζί τους. Ο Λαλά ήταν σταθερός ανασταλτικά και μάλιστα οδήγησε τον Σίντκλεϊ στην κίτρινη κάρτα, έχοντας αποσπάσει τη μπάλα λίγο νωρίτερα. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι πίεζε ψηλά τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι αποστάσεις στις γραμμές του οποίου ήταν αρκετά μεγάλες. Το πρώτο σουτ του αγώνα επιχείρησε στο 21′ ο Μασούρας, το οποίο κόντραρε, αλλά στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Ρέαμπτσιουκ, με τη συμπαράσταση του Αγκιμπού Καμαρά, πίεσε και έκλεψε τη μπάλα από τον Εσίτι. Ο Αγκιμπού πήρε μέτρα, σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 24′ ο Λαλά έκοψε τον Μπίσεσβαρ, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το ίδιο στο 25′ με τον Ζίβκοβιτς, ενώ εξαιρετική ήταν η ενέργεια του Σισέ να απλώσει το πόδι για να σταματήσει κάθετη πάσα των φιλοξενούμενων. Ο Ντάγκλας Αουγκούστο ήταν μπλοκαρισμένος και ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί. Στο 28′ το καλοτραβηγμένο αριστερό σουτ του Μαντί Καμαρά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 29′ ο Αραμπί είχε διπλό δοκάρι!

Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μαροκινός το πλασέ, ο Πασχαλάκης με δυσκολία έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο. Ο Αραμπί πήρε ξανά το ριμπάουντ, αλλά η κεφαλιά του «έγλειψε» το οριζόντιο και κατέληξε άουτ. Και το δεύτερο λάθος που έκανε ο Εσίτι στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκε μοιραίο. Ύστερα από κακή πάσα του Νιγηριανού προς τον Σβαμπ, ο Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή πέρασε αριστερά στον Μασούρα, ο οποίος με αριστερό πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0 στο 31′.

Η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τους Θεσσαλονικείς καταγράφηκε στο 35′, σε ένα σημείο που ο Ζίβκοβιτς είχε περάσει αριστερά. Ο Μπίσεσβαρ του πέρασε την μπάλα, ο Σέρβος έκανε το γύρισμα και η προβολή του Σβαμπ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Αυτό ήταν όλο κι όλο που έδειξε επιθετικά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό.  

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Εσίτι και έβαλε τον Καντουρί. Ο Μαροκινός πέρασε αριστερά, ο Μπίσεσβαρ στη μέση και ο Ζίβκοβιτς έμεινε δεξιά. Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Ροντρίγκες με τον Ονιεκούρου, ο οποίος πήρε θέση στο αριστερό φτερό και ο Μασούρας μετατοπίστηκε στο δεξί.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ με τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο Πασχαλάκης αφού ακούμπησε τη μπάλα, την είδε να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ στο 51′. Από στατική φάση ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του στο ματς, στο 58′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο αφύλαχτος Μιχαηλίδης στο δεύτερο δοκάρι έκανε ωραίο κοντρόλ και σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με Σφιντέρσκι, Μιτρίτσα και Βιεϊρίνια. Ο Μιτρίτσα πέρασε αριστερός εξτρέμ και ο Καντουρί πήγε στη θέση «10». Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Αραμπί με τον Τικίνιο στο 59′, αλλαγή προσώπου και όχι διάταξης αφού το 4-2-3-1 παρέμεινε. Στο 70′ Σισέ και Παπασταθόπουλος λειτούργησαν εξαιρετικά για να ανακόψουν τις επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι εκείνο το διάστημα είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τρόπο να μειώσουν.

Στο 79′ ο Μασούρας έφυγε από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Τικίνιο, το πλασέ του οποίου κόντραρε. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει στο 81′. Ο Καντουρί έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μουργκ (είχε μπει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα, αντί του Μιτρίτσα που τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στην αλλαγή), το σουτ του οποίου δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βατσλίκ.

Ο Μαρτίνς άλλαξε σχεδόν όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή, καθώς μέχρι τέλους μόνο ο Εμβιλά διατηρήθηκε στο παιχνίδι. Άλλαξε μάλιστα και τη διάταξη από 4-2-3-1 σε 4-3-3 (μεσαία γραμμή με Εμβιλά, Κούντε και Μπουχαλάκη, άκρα Ονιεκούρου – Βρουσάι). Ο ΠΑΟΚ αναζήτησε την ισοφάριση μέχρι τέλους, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το 2-1.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70′ Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες (46′ Ονιεκουρού), Μασούρας (83′ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (83′ Κούντε), Ελ Αραμπί (59′ Τικίνιο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (60′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Εσίτι (46′ Καντουρί), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (59′ Μιτρίτσα, 78′ λ. τρ. Μουργκ).

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ