Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP – Κατατακτήριες: Pole ο Μπανάια, δράμα ο Κουαρταραρό (ΦΩΤΟ)

Ο Pecco Bagnaia ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στις κατατακτήριες δοκιμές του GP της Εμίλια Ρομάνια και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την pole position. Μαζί του στην πρώτη σειρά οι Miller, Marini, 15ος ο Quartararo!

Q1 – Δράμα για Quartararo, πρόκριση για Lecuona

Οι συνεχώς βελτιούμενες συνθήκες της πίστας και τα σλικ ελαστικά που είχαν πλέον βάλει οι αναβάτες του MotoGP έδειξαν πως το Q1 θα είχε ασταμάτητη δράση. Κι όντως έτσι έγινε, με την πρόκριση να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα και να είναι δραματική.

O Pecco Bagnaia πήρε την πρώτη θέση με άνεση και προκρίθηκε στην επόμενη διαδικασία, όμως πιο πίσω έγινε χαμός. Ο Iker Lecuona έκανε την έκπληξη κι έγραψε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, για να περάσει κι αυτός στο Q2, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

Alex Rins κι Alex Marquez βρέθηκαν κοντά στην πρόκριση, αλλά έμειναν εκτός συνέχειας για λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Το μεγάλο συμβάν όμως της διαδικασίας ήταν ο αποκλεισμός του Fabio Quartararo. O Γάλλος ήταν πιο αργός σχεδόν σε κάθε γύρο του από τον Bagnaia και δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q2. Μάλιστα ο καλύτερος του χρόνος σβήστηκε, εξαιτίας των κίτρινων σημαιών που είχαν βγει για πτώση του Enea Bastianini κι έτσι θα ξεκινήσει από την 15η θέση.

Εκτός από τον Bastianini, πτώσεις είχαν κι οι Mir, Pirro, ενώ ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει τον τελευταίο του αγώνα επί ιταλικού εδάφους από την τελευταία θέση.

 Αποτελέσματα Q1

q1

Q2 – Μπροστά ο Bagnaia, έκπληξη από Marini

Στην τελική μάχη για την pole position έλαβαν μέρος οι Johann Zarco, Jorge Martin, Jack Miller, Miguel Oliveira, Marc Marquez, Pol Espargaro, Franco Morbidelli, Aleix Espargaro, Danilo Petrucci, Luca Marini, Pecco Bagnaia και Iker Lecuona.

Έχοντας το πλεονέκτημα της γνώσης των συνθηκών που επικρατούσαν στην πίστα, ο Pecco Bagnaia έδειξε από την αρχή να έχει την pole position στο τσεπάκι του, όντας ο πιο γρήγορος με 1:33,045 για να πάρει μία ακόμη pole στην πατρίδα του, με τον Jack Miller να ολοκληρώνει ένα τρομερό 1-2 για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Το πάρτι για την Ducati ολοκλήρωσε ο καταπληκτικός Luca Marini, ο οποίος κατάφερε να ανεβάσει την περσινή μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρείας στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πολύ καλές εμφανίσεις για Pol Espargaro και Miguel Oliveira, οι οποίοι θα ξεκινήσουν τον αυριανό αγώνα από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, δίπλα στον Franco Morbidelli, ο οποίος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση εδώ και αρκετούς αγώνες.

Marc Marquez, Iker Lecuona και Danilo Petrucci είχαν βλέψεις για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά είχαν πτώση στην τελική τους προσπάθεια κι έμειναν στην τρίτη σειρά, ενώ την κατάταξη συμπλήρωσαν οι απογοητευμένοι οδηγοί της Pramac Ducati και ο Aleix Espargaro με την Aprilia.

Αποτελέσματα Q2

q2

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται αύριο στον μεγάλο αγώνα του GP της Εμίλια Ρομάνια, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στις 3:00 το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ