Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ – Moto GP Εμίλια-Ρομάνια: «Χτύπημα» Ζαρκό στο βροχερό FP1

Ο Johann Zarco ήταν ο αναβάτης με τον καλύτερο χρόνο στο FP1 του Grand Prix Emilia-Romagna, με τον Marc Marquez να βρίσκεται στην δεύτερη θέση και τον Jack Miller τρίτο, σε πλήρως βρεγμένη πίστα.

Η βροχή έκανε την επανεμφάνισή της στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, δυσκολεύοντας το έργο των αναβατών και κάνοντας την βελτίωση των χρόνων αδύνατη από ένα χρονικό σημείο και έπειτα, καθώς το νερό στην άσφαλτο ήταν πολύ. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι αναβάτες βελτίωσαν τους χρόνους τους στα τελευταία επτά λεπτά περίπου.

Γρηγορότερος της διαδικασίας αναδείχθηκε ο Zarco, ο οποίος βρισκόταν ψηλά για αρκετή ώρα, όμως «χτύπησε» προς το τέλος της χρονομέτρησης, με έναν πολύ καλό γύρο. Δεύτερος πέρασε στην τελευταία προσπάθειά του ο Marquez, εντυπωσιάζοντας και αυτός με τον ρυθμό του.

Ο Miller εκτοπίστηκε από την κορυφή της κατάταξης κατά 1.4 δευτερόλεπτα σχεδόν από τον Γάλλο, έχοντας πραγματοποιήσει ακόμα μια καλή εμφάνιση σε FP στην ιταλική πίστα, στην οποία αναδείχθηκε νικητής ο teammate του, πριν έναν μήνα. Ο Αυστραλός είχε και μια τρομακτική στιγμή στα τελευταία λεπτά:

Ο ίδιος ο Bagnaia βρέθηκε στην έκτη θέση, σχετικά μακριά από τον Miller, αλλά και πίσω και από την δεύτερη Pramac Ducati, αυτή του Jorge Martin και τον Franco Morbidelli. Ο Ιταλός είχε και μια ήπια πτώση στο τέλος. Ο αναβάτης της Yamaha έδειξε άνετος, ειδικά σε αντίθεση με τον Quartararo, ο οποίος ολοκλήρωσε το 45λεπτο στην 18η θέση.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Oliveira, Petrucci, Lecuona και Mir. O Oliveira είχε βρεθεί μέχρι και τρίτος, όμως έχασε στα τελευταία λεπτά όταν οι υπόλοιποι γύρω του βελτίωσαν τις προσπάθειές τους, ενώ οι Tech3 των Petrucci και Lecuona φάνηκαν και πάλι δυνατές στην βροχή.

Misano FP1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ