Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προωθείται ιστορική συγχώνευση EuroCup-BCL!

Oι 11 μέτοχοι της EuroLeague εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική αιμορραγία που τους προκαλεί το EuroCup.

Οι ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης φέρνουν πολλά έσοδα στην ECA, κυρίως μέσω των συμφωνιών τους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ένα μέρος αυτών των χρημάτων πηγαίνει στους συλλόγους του EuroCup.

Αυτή η κατανομή των εσόδων απασχολεί έντονα τους μετόχους της EuroLeague, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Ως εκ τούτου, έχει πέσει στο τραπέζι ένα σενάριο που θέλει τη FIBA να παίρνει το EuroCup και στη συνέχεια να προχωράει σε συγχώνευσή του με το BCL, με στόχο να δημιουργήσει μία διοργάνωση υπό την αιγίδα της!

Πρόκειται για μια κίνηση ιστορικής σημασίας που, αν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων FIBA-EuroLeague.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν αυτή η συγχώνευση θα γίνει ενόψει της σεζόν 2022-23. Όμως, οι μέτοχοι της EuroLeague, που πλέον έχουν μπει και στο Δ.Σ. της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ