Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nations League: Ντέρμπι Ιταλίας-Ισπανίας στον πρώτο ημιτελικό

Το πρώτο από τα δύο εισιτήρια του τελικού του Nations League κρίνεται απόψε (21:45) στο Μιλάνο ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης φιλοξενεί ουσιαστικά τους «φούριας ρόχας» στο «Σαν Σίρο» για τον πρώτο ημιτελικό του Nations League στο Final 4 της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι μπαίνει στον αγώνα ως φαβορί και θέλει να δώσει συνέχεια στην κατάκτηση του Euro, επιθυμώντας να κατακτήσει και το Nations League, όπως δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

Από την άλλη, ο Λουίς Ενρίκε έχει καλέσει αρκετά νέα ονόματα, με αυτό του 17χρονου Γκάβι της Μπαρτσελόνα να ξεχωρίζει.

Η Ισπανία θέλει να πάρει την «εκδίκηση» της για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Euro και να κλείσει θέση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο νικητής θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Βέλγιο-Γαλλία (7/10, 21:45), με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (10/10, 21:45) στο «Σαν Σίρο».

Οι πιθανές συνθέσεις του Ιταλία-Ισπανία:

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον Παλμιέρι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι, Κιέζα, Ρασπαντόρι, Ινσίνιε.

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Ρεγκιγιόν, Κόκε, Μπουσκέτς, Φορνάλς, Φεράν Τόρες, Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια.

Το πρόγραμμα του Final 4 του Nations League:

Τετάρτη 6/10 – San Siro – Μιλάνο (21:45): Ιταλία-Ισπανία

Πέμπτη 7/10 – Juventus Stadium – Τορίνο (21:45): Βέλγιο-Γαλλία

Κυριακή 10/10 – Juventus Stadium – Τορίνο (16:00): Ηττημένη 1ου ημιτελικού-Ηττημένη 2ου ημιτελικού

Κυριακή 10/10 – San Siro – Μιλάνο (21:45): Νικήτρια 1ου ημιτελικού-Νικήτρια 2ου ημιτελικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και πέναλτι, εκτός από τον αγώνα για την τρίτη θέση, όπου δεν υπάρχει παράταση σε περίπτωση ισοπαλίας, αλλά ο νικητής θα αναδειχθεί απευθείας από τη διαδικασία των πέναλτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ