Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με… φόρα από τον θρίαμβο της Πόλης κόντρα στον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός – Τα πλάνα Μαρτίνς και Γιοβάνοβιτς

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 8:30 το βράδυ τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική της Super League 1.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» βάζει τέλος σε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό, που ξεκίνησε με το «διπλό» στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η εμφατική τριάρα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να βρίσκει ρυθμό, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να «καθαρίζει» το ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Σήμερα, πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Εμβιλά, Ονιεκουρού, αλλά την ίδια ώρα πήρε στην αποστολή τον Γκάρι Ροντρίγκες. Εν μέρει, αναμένεται να δώσει και κάποιες ανάσες σε ποδοσφαιριστές του.

Ένα… τσουβάλι προβλήματα για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, από την άλλη, που πάει, όμως, με έξτρα ψυχολογία στο Φάληρο μετά το 5-1 επί του Βόλου την περασμένη εβδομάδα. Στους 6 βαθμούς μετά από 4 αγώνες, έχοντας 2 νίκες εντός και 2 ήττες εκτός, όντες την ίδια ώρα στο -4 από τους ερυθρόλευκους οι πράσινοι.

Το σημερινό ματς πάντα έχει τις ιδιαιτερότητές του όπως και κάθε ένα ντέρμπι «αιωνίων», αλλά τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά για το τριφύλλι. Διούδης, Ιωαννίδης και Κώτσιρας έχουν ίωση και είναι εκτός, όπως και οι τραυματίες Βέλεθ, Σένκεφελντ, με τον Παναθηναϊκό να κατεβαίνει με διαφορετικό κίπερ και διαφορετική άμυνα κατά τα 3/4 στο Φάληρο.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Καρμπόβνικ – Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά – Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά – Τικίνιο.

Παναθηναϊκός (4-3-3): Μπρινιόλι – Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ – Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Μαουρίσιο (ή Λούντκβιστ) – Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ, Καρλίτος.

Οι αποστολές:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ο. Μπα, Μάρκοβιτς, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Σουρλής, Κούντε, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες, Ρόνι Λόπες, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Πέρεθ, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Σάρλια, Παλάσιος, Ρόμπι, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Διαιτητής: Βίντσιτς (Σλοβενία)
Βοηθοί: Κλάσνιτς, Κόβασιτς (Σλοβενία)
Τέταρτος: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
VAR: Φερέιρα (Πορτογαλία), Κωσταράς (Αιτ/νία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ