Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πόλο: Ιστορικός βαθμός για την ΑΕΚ στην Ευρώπη

Έγραψε ιστορία και η ΑΕΚ στη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του EuroCup στο πόλο. Μετά τη νίκη του Περιστερίου, οι «κιτρινόμαυροι» έγραψαν τη δική τους ιστορία για τις ελληνικές ομάδες στη διοργάνωση, παίρνοντας τον πρώτο τους βαθμό, αποσπώντας ισοπαλία 9-9 από τη Βοϊβοντίνα.

Στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή, η ομάδα του Δημήτρη Μάζη πάλεψε μέχρι το φινάλε και κατάφερε να εξασφαλίσει τον βαθμό με γκολ του Βούκσεβιτς στα 29 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Στο πρώτο οκτάλεπτο η Βοϊβοντίνα ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, παίρνοντας προβάδισμα (3-1), με την ΑΕΚ να μειώνει σε 3-2 στα 17 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη με τον Κριέστορατς. Ο ίδιος ισοφάρισε στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου, με την ελληνική ομάδα να καταφέρνει να ισοφαρίσει ξανά για το 5-5 του ημιχρόνου. 

Μάλιστα, η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου (7-6), με τους Σέρβους να ισοφαρίζουν και να παίρνουν ξανά τα ηνία στις αρχές της τέταρτης περιόδου (8-7).

Με τρομερή κατάθεση ψυχής η ΑΕΚ βρήκε ξανά απάντηση με τον Τσιστράκη και, παρά το νέο προβάδισμα της Βοϊβοντίνα, πήρε ιστορικό βαθμό με το γκολ του Βούκσεβιτς στα 29 δευτερόλεπτα.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Μάζη ήταν ο Κριγιέστορατς με πέντε γκολ, ενώ δύο πέτυχε ο Ηλιόπουλος και από ένα οι Βούκσεβιτς και Τσιστράκης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-2, 2-2

AEK (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας, Κριγιέστορατς 5, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης 1, Τσαταλιός, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 2, Μανιουδάκης, Κατσινούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ