Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεράστιος ο Ολυμπιακός μέσα στην Πόλη – Ο Μαρτίνς παγίδεψε τον Περέιρα και τον κτύπησε σαν την κόμπρα

Δεν περίμενα την τριάρα, όμως όσοι είχατε ακούσει την χθεσινή εκπομπή μου στον Real Fm θα καταλάβατε ότι μόνο έκπληξη δεν μου προκάλεσε η νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Πόλη.

«Αυτό το παιχνίδι έχει πολύ διπλό» είπα χαρακτηριστικά και το δικαιολόγησα ότι έχω εμπιστοσύνη στον Μαρτίνς ο οποίος από τη μια ξέρει πολύ καλά την ομάδα του κι από την άλλη ότι σίγουρα θα έχει διαβάσει τη Φενέρ και θα έχει διαπιστώσει τις αργές επιστροφές της.

Ήταν λογικό ο Ολυμπιακός να ψάξει να βρει χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έπαιζε άμυνα. Ο Πορτογάλος κατέβασε πανέξυπνα την ομάδα του και παγίδεψε τον Περέιρα. Του έδωσε γήπεδο και τον κτύπησε σαν την κόμπρα.

Σούπερ παιχνίδι έκανε ο Ολυμπιακός και η νίκη του είναι ιστορική.

Με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου που οι Τούρκοι είχαν δυο καλές φάσεις για την ισοφάριση (η μία το δοκάρι του Πέλκα) οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί.

Πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο με θαυμάσιες συνεργασίες των παικτών και αυτοματισμούς μεγάλης ομάδας.

Το 4-1-4-1 ταίριαξε ιδανικά στον Ολυμπιακό γιατί οι παίκτες είχαν τη άνεση να το μετατρέπουν ανάλογα τις ανάγκες του αγώνα.

Στο επιθετικό κομμάτι σε 3- 4- 3 και 3-5-2 και στο αμυντικό σε 4-4-2 και  σε 5-4-1. Όλα τα είχε ο μπαξές κι αυτό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο της δουλειάς του Μαρτίνς.

Και προσέξτε. Μιλάμε για έναν Ολυμπιακό χωρίς Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Γκάρι Ροντρίγκες και τον φυσιολογικό Λόπες.

Και δεξί μπακ τον πανύψηλο Μπα που έκανε τα λαθάκια του, αλλά το πάλεψε. Καλά έκανε ο προπονητής του και τον αντικατέστησε με τον ανεβασμένο Λαλά γιατί ο Σενεγαλέζος είχε και κίτρινη.

Για μια ακόμα φορά ο Αγκιμπού Καμαρά δικαίωσε τον Μαρτίνς για την εμπιστοσύνη που του δείχνει. Αυτό το παιδί τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο. Τρέχει, κόβει, μαρκάρει, πασάρει, σουτάρει, ντριμπλάρει και έχει συμπεριφορά ενός ώριμου ποδοσφαιριστή.

Τεράστιο εργαλείο και για πολλές θέσεις. Πολύ μου αρέσει αυτός ο παίκτης.

Για τον Μασούρα έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Αν τον έλεγαν Μασουρίνιο θα κόστιζε 30 εκατ. ευρώ. Τεράστια η προσφορά του και μπράβο του για την αλματώδη εξέλιξή του.

Ο Τικίνιο πέτυχε γκολ ποίημα. Είχε συμμετοχή και στα άλλα δυο γκολ και γενικά αποδεικνύεται σε μια σπουδαία μεταγραφή.

Ο Ονιεκουρού ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, αλλά αμυντικά στήριξε τον Ρέαμπτσιουκ.

Εντυπωσιακός ο Μαντί Καμαρά στο πόσο δυνατά πήγαινε στην μπάλα. Ασφυκτικό το πρέσινγκ του. Για σεμινάριο.

Ο Μπουχαλάκης είχε και κακές στιγμές, όμως σε κομβικά σημεία του ματς βοήθησε στον ξεχωριστό ρόλο του παίκτη μπροστά από τα στόπερ.

Ο Βατσλίκ ήταν σταθερός, αλλά είχε την αδύνατη στιγμή στην κεφαλιά του Πέλκα. Ο Τσέχος δίστασε να βγει κι αυτό παραλίγο να το πληρώσει ο Ολυμπιακός.

Σημαντική η προσφορά του Σωκράτη στο πώς είχε τον έλεγχο της άμυνας. Ο Σισέ πήρε κάρτα χωρίς λόγο και αυτό είναι θέμα για τον προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ