Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Ταχύτερος ο Μπανάια στο FP3 (ΦΩΤΟ)

Μετά τη χθεσινή κακοκαιρία, οι προγνώσεις του καιρού ήταν καλύτερες για το Σάββατο και ευτυχώς για τους αναβάτες και τις ομάδες, αυτές επιβεβαιώθηκαν. Έτσι, οι αναβάτες είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βελτιώσουν σημαντικά τους χθεσινούς τους χρόνους και να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη δεκάδα της συνολικής κατάταξης και να προκριθούν απευθείας στο Q2 των απογευματινών κατατακτηρίων. Παρ’ όλα αυτά, εξαιτίας δύο πολύ άσχημων συμβάντων στο FP3 της Moto3, η διαδικασία καθυστέρησε για σχεδόν 20 λεπτά.

H αλλαγή στις συνθήκες δεν έδειξε να έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στις μοτοσυκλέτες της Ducati. O Pecco Bagnaia ήταν αυτή τη φορά ο ταχύτερος αναβάτης στη διαδικασία, δείχνοντας πως η ιταλική εταιρεία έχει το πάνω χέρι και στις στεγνές συνθήκες. Ο Ιταλός κατέβηκε το 1:32, σταματώντας τα χρονόμετρα σε 1:31,936 για να πάρει την πρώτη θέση της κατάταξης στην τρίτη και καθοριστική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σαν Μαρίνο που διεξάγεται στην πίστα του Misano.

Παρ’ όλα αυτά, η στεγνή πίστα έδειξε να ευνοεί περισσότερο τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Μετά τα χθεσινά προβλήματα στη βροχή, ο Fabio Quartararo ανέβηκε στη δεύτερη θέση, λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον Bagnaia, δείχνοντας ότι η μάχη στις κατατακτήριες θα είναι πάρα πολύ κλειστή.

Από κοντά παρακολουθούσε κι η έτερη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Ducati, με τον Jack Miller να είναι στην τρίτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τον Joan Mir, o οποίος συνέχισε να απολαμβάνει την βελτιωμένη Suzuki που φαίνεται να ξεπερνά τα προβλήματα στον ένα γύρο. Άλλωστε, στη δεκάδα μπήκε κι ο έτερος αναβάτης της ομάδας, Alex Rins, που βρέθηκε στην έκτη θέση της κατάταξης.

Ανάμεσά τους ήταν ο εντυπωσιακός Maverick Vinales, ο οποίος με εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει την έτερη Aprilia του Aleix Espargaro, αλλά και να μπει με άνεση στην πρώτη πεντάδα και να εξασφαλίσει μόλις στη δεύτερη συμμετοχή με την ομάδα, την παρουσία του στο Q2.

Την δεκάδα έκλεισαν άλλες τρεις Ducati των Johann Zarco, Jorge Martin και ο Michele Pirro με την έκτακτη συμμετοχή, αλλά και ο Pol Espargaro, που διέσωσε την Honda, όντας ο μόνος αναβάτης που κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση στην τελική μάχη για την pole position.

Αυτό, γιατί ο Marc Marquez είχε μία ακόμη πτώση λίγα λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας και δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του. Ο Ισπανός ήταν μόλις 13ος και θα χρειαστεί να περάσει από το Q1, όπου θα βρεθούν ακόμη οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της Honda, η Aprilia του Aleix Espargaro, η Yamaha του Franco Morbidelli, καθώς κι όλες οι ΚΤΜ που είχαν ένα εφιαλτικό FP3, με όλους τους αναβάτες της να έχουν πτώση κατά τη διάρκειά της.

Πλέον, το GP Σαν Μαρίνο συνεχίζεται στις 2:30 το μεσημέρι με το FP4, πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 3:10 και θα διαμορφώσουν το grid του αγώνα της Κυριακής.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ