Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Ο Ζαρκό ταχύτερος στη βροχερή δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών (ΦΩΤΟ)

Η βροχή που έπεσε στο τέλος του FP1 επέστρεψε για τα καλά λίγα λεπτά πριν το ξεκίνημα του FP2, καθιστώντας ξανά πολύ βρεγμένη την πίστα του Misano. Οι χρόνοι φυσιολογικά έμειναν πολύ μακριά από αυτούς που σημειώθηκαν το πρωί κι έτσι οι αναβάτες θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία στο αυριανό FP3 για να μπουν στην δεκάδα των χρόνων και να πάρουν την απευθείας πρόκριση στο Q2 των κατατακτηρίων δοκιμών.

Παρ’ όλα αυτά, οι άσχημες συνθήκες δεν εμπόδισαν τους αναβάτες της Ducati από το να δείξουν την υπεροχή της ιταλικής μοτοσυκλέτας στις συνθήκες. Ο Johann Zarco “πέταξε” στον τελευταίο γύρο της διαδικασίας και εκτόξευσε το προβάδισμα που είχε ήδη πάρει νωρίτερα, γράφοντας χρόνο στο 1:42,097 για να έρθει με διαφορά άνω του μισού δευτερολέπτου στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Οι δύο εργοστασιακές μοτοσυκλέτες των Pecco Bagnaia και Jack Miller “έγραψαν” το 1-2-3 για την ιταλική εταιρεία, η οποία έδειξε να έχει το προβάδισμα σε περίπτωση που οι προγνώσεις για βροχή επιβεβαιωθούν και για το υπόλοιπο του τριημέρου.

Ο Joan Mir συνέχισε τις πολύ καλές πρωινές επιδόσεις, όντας στην τέταρτη θέση για την ομάδα της Suzuki, μπροστά από τον Marc Marquez και τον Miguel Oliveira που κατάφερε να ανέβει στην έκτη θέση της κατάταξης. Ο Danilo Petrucci ήταν στην έβδομη θέση, με τον Aleix Espargaro να ανεβάζει ξανά την Aprilia στην πρώτη δεκάδα των αποτελεσμάτων.

Πιο πίσω, ο Iker Lecuona είχε ένα πολύ άσχημο highside που τελείωσε πρόωρα την προσπάθειά του, όμως κατάφερε να είναι στην ένατη θέση, μπροστά από τον Alex Marquez που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα των αποτελεσμάτων του FP2.

Δύσκολη διαδικασία για την Yamaha, με τον Franco Morbidelli να είναι ο ταχύτερος αναβάτης της ιαπωνικής ομάδας, όντας μόλις 13ος, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε μία πολύ δύσκολη διαδικασία, ολοκληρώνοντάς την μόλις στην 18η θέση της κατάταξης, πάνω από δύο δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται αύριο με το πολύ σημαντικό FP3 του GP Σαν Μαρίνο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:55 το πρωί.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2: 

GP Σαν Μαρίνο FP2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ