Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Ταχύτερος ο Μαρκ Μάρκεθ στο FP1 (ΦΩΤΟ)

Το Moto GP επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, με το FP1 του Grand Prix Αραγονίας να ολοκληρώνεται και τον Μαρκ Μάρκεθ να… πετά εντός έδρας. Ο Ισπανός έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του για το τριήμερο, “γράφοντας” τον ταχύτερο χρόνο.

Το πρώτο 45λεπτο του τριημέρου διεξήχθη δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Μόλις δύο πτώσεις σημάδεψαν το FP1, με την πρώτη να είναι από τον Ίκερ Λεκουόνα και τη δεύτερη από τον Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο Μάρκεθ, όμως, “έλαμψε” στο πρωινό σκέλος και με το 1:48.048 “έγραψε” τον ταχύτερο χρόνο, χρησιμοποιώντας μάλιστα, όπως και στη Μ. Βρετανία, το μαλακό πίσω ελαστικό από πολύ νωρίς. Ο Ισπανός ήταν ταχύτατος και άφησε τον Ζοάν Μιρ της Suzuki στη 2η θέση για σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο. Ο ρυθμός των δύο ήταν εντυπωσιακός, με τον Πέκο Μπανάια με Ducati να ολοκληρώνει στην 3η θέση στην κατάταξη.

Ο Άλεξ Μάρκεθ πήρε την 4η θέση στη διαδικασία με χρόνο στο 1:49.206, δείχνοντας πως η Αραγκόν βολεύει τη μοτοσικλέτα της Honda. Ο Τζάκ Μίλερ έφερε τη δεύτερη Ducati στην πρώτη 5άδα του FP1 και ολοκλήρωσε μπροστά από τον Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia.

O Ζοάν Ζαρκό βρέθηκε στην 7η θέση, ενώ πίσω του ακολούθησε η πρώτη Yamaha του Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Γάλλος πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε ως ταχύτερο χρόνο το 1:49.451.

Την πρώτη 10άδα της κατάταξης ολοκλήρωσαν δύο ακόμα Honda, των Τακάκι Νακαγκάμι και Πολ Εσπαργκαρό.

Η δράση συνεχίζεται με το FP2 στις 3:10 το μεσημέρι.

Τα αποτελέσματα του FP1:

motogp aragon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ