Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φόρμουλα 1: «1-2» για τη Φεράρι στη δεύτερη ελεύθερη περίοδο της Ολλανδίας (ΦΩΤΟ)

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα του Ζάντβορτ, με τον Σάρλ Λεκλέρκ να φέρνει τη Ferrari στην κορυφή των χρόνων στο FP2, δείχνοντας τη δυναμική της SF21. Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην Scuderia, η οποία έκανε το 1-2. Όμως στα 60 λεπτά που είχε διάρκεια η διαδικασία, εμφανίστηκε δύο φορές η κόκκινη σημαία. 

Η πρώτη φορά που η διαδικασία διεκόπη ήταν στα πρώτα 6 λεπτά, όταν ο Λιούις Χάμιλτον αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του και σταμάτησε στη στροφή 8. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδείξεις χαμηλής πίεσης λαδιού στον κινητήρα, που μπορεί να οφείλεται σε διαρροή. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος έχασε μία ολόκληρη ώρα δράσης και έχει πλέον έντονο μειονέκτημα για τη συνέχεια του τριημέρου.

Η δεύτερη κόκκινη σημαία εμφανίστηκε όταν ο Νικίτα Μαζέπιν της Haas έχασε τον έλεγχο κατά το φρενάρισμα στη στροφή 11. Ο Ρώσος κόλλησε στην αμμοπαγίδα και δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Τίποτα όμως δεν σταμάτησε τον Λεκλέρκ από το να πάρει την 1η θέση στο FP2 σημειώνοντας με τη μαλακή γόμα το 1:10.902. Ο Μονεγάσκος ήταν ο μοναδικός στο 1:10 και άφησε στη 2η θέση τον teammate του Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός πιλότος έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι της πίστας και ολοκλήρωσε 0,154 δευτ. μακριά από τον teammate του. Στην 3η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Εστεμπάν Οκόν με την ομάδα της Alpine, γράφοντας το 1:10.074.

Πίσω του ακολούθησε ο Βάλτερι Μπότας με τη Mercedes W11, με το μονοθέσιο των πρωταθλητών να είναι ιδιαίτερα γρήγορο στο τελευταίο κομμάτι. Ο Μαξ Φερστάπεν ακολούθησε στον Βάλτερι Μπότας με ταχύτερο γύρο στο 1:11.264, με τον Ολλανδό πιλότο να είναι ιδιαίτερα γρήγορος με πολλά καύσιμα. Τον Φερστάπεν ακολούθησε ο Φερνάντο Αλόνσο με το δεύτερο μονοθέσιο της Alpine.

O πάντα γρήγορος Πιέρ Γκασλί ήταν στην 7η θέση, 0,560 δευτ. μακριά από την κορυφή και 0,026 δευτ. μπροστά από τον Λάντο Νόρις της McLaren. O Αντόνιο βρέθηκε ξανά στην πρώτη δεκάδα με την 9η ταχύτερη επίδοση, την οποία έκλεισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ για την Aston Martin. O Γερμανός ήταν ο τελευταίος οδηγός στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Λεκλέρκ, ενώ 8 ομάδες βρέθηκαν στις 10 πρώτες θέσεις.

Αποτελέσματα FP2 GP Ολλανδίας

GP Ολλανδίας FP2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ