Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιβεβαίωσε τη λύση στο θέμα των τηλεοπτικών της Super League 1 ο Κωστούλας – Προσπάθεια για κεντρική διαχείριση από το 2023

Ολοταχώς για σέντρα στις 28 Αυγούστου οδεύει το πρωτάθλημα της Super League 1.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, οι Παναιτωλικός, Βόλος, Απόλλων Σμύρνης, Ιωνικός και Λαμία συμφώνησαν με την Cosmote TV για δύο χρόνια και ανοίγει έτσι ο δρόμος για δράση.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Αγρινίου, Φώτης Κωστούλας.

Αναλυτικά όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό το αφεντικό του Παναιτωλικού:

«Νομίζω ότι δεν θα έχουμε άλλο πρόβλημα. Ο χρόνος μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είναι λίγος, αλλά υπάρχει διάθεση από όλους να το λύσουμε. Εύχομαι να τα καταφέρουμε. Μετά τη συμφωνία του Αστέρα με τη Nova, έχουμε συμφωνήσει κι εμείς με την Cosmote TV, οι πέντε ομάδες.

Πρέπει να ξεκινήσει οπωσδήποτε η κεντρική διαχείριση, είναι αναγκαίο στην εποχή μας να προχωρήσει και ελπίζω ότι όντως θα ψηφιστεί. Δεν θα ξεκινήσει άμεσα, θ’ αρχίσει από το 2023, αλλά είναι σημαντικό να γίνει. Οι μόνες ομάδες που μέχρι τώρα είναι αντίθετες είναι ο Ολυμπιακός, ο Άρης και ο Παναθηναϊκός και ελπίζω ν’ αλλάξουν στάση.

Όταν ξεκινάει η σεζόν και υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν κάποιο οικονομικό στήριγμα από τα τηλεοπτικά, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν. Είναι περίπου το 40-50% του μπάτζετ όλης της χρονιάς. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μπορούμε όλοι μαζί να πάρουμε μεγαλύτερα συμβόλαια. Οι μεγάλες ομάδες θα πάρουν πάλι τη μερίδα του λέοντος, αλλά θα μπορούμε και οι υπόλοιποι να κάνουμε τον προγραμματισμό μας.

Τώρα, ας πούμε, δεν μπορείς να πάρεις έναν παίκτη που κοστίζει ένα συγκεκριμένο ποσό, γιατί δεν ξέρεις αν θα το έχεις αυτό το ποσό. Στο παρελθόν ομάδες θεωρούσαν ότι θα έχουν αυτό το έσοδο, έκαναν μεγάλα συμβόλαια και έπειτα, που δεν το είχαν, αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αν ξαναγίνει η κεντρική διαχείριση, θα ξέρει κάποιος από πριν τι κεφάλαια θα έχει και θα μπορεί να κινηθεί αναλόγως.

Εξάλλου, ακόμα και οι μεγάλες ομάδες, όταν δεν νιώθουν ανταγωνισμό από τους υπόλοιπους, δεν επανδρώνονται όπως πρέπει κι αυτό έχει αντίκτυπο και στην πορεία τους στην Ευρώπη. Είναι κι αυτή μια σημαντική παράμετρος. Ο ισχυρός ανταγωνισμός εντός συνόρων τους βγάζει όλους ωφελημένους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ