Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ώρα ημιτελικών…

Επιστροφή στη δράση για τα playoffs της Basket League, με τις ημιτελικές σειρές να κάνουν τζάμπολ σήμερα το απόγευμα…

Στις 18:00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες πάνοπλες, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης ξεπέρασε το πρόβλημά του στον αχίλλειο και επανέρχεται στη δωδεκάδα μετά από 35 μέρες. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί οκτώ διαφορετικές χρονιές στα playoffs, σε όλες τις φάσεις (το 2003 στα ημιτελικά με την «Ένωση» να προκρίνεται με 2-1), με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 20 νίκες σε 28 αγώνες και 12 σε 13 ματς εντός έδρας. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πανηγυρίσει τη μοναδική τους νίκη στο ΣΕΦ, όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα με ανατροπή από 0-2, το 2002. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα playoffs ήταν για τα προημιτελικά του 2008 με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται με 2-0.

Στις 20:00 θα κάνει τζάμπολ στο ΟΑΚΑ η σειρά του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Οι «πράσινοι» έχοντας πλέον τον Αργύρη Πεδουλάκη στο… τιμόνι τους άφησαν εκτός τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ οι «κίτρινοι» απέκλεισαν με 2-0 την Κηφισιά στην πρώτη φάση. Αγωνιστικά, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και στα… δύο στρατόπεδα. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του  Γιάνκοβιτς (κάταγμα στο δεύτερο μετακάρπιο του αριστερού χεριού) & του Παπαγιάννη (κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού), ενώ ο Άρης συνεχίζει χωρίς τον Τζαμέλ Χάγκινς, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο Game 2 της σειράς με την Κηφισιά και δεν θα παίξει ξανά φέτος…

Οι σειρές κρίνονται στις τρεις νίκες. Τα δεύτερα παιχνίδια θα γίνουν την Παρασκευή σε ΟΑΚΑ (18:00) και ΣΕΦ (20:00) αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ