Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ουρά 30 χιλιομέτρων πριν την γέφυρα στο Ρίο

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ σε ισχύ βρίσκονται αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας.

Το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στις Εθνικές Οδούς διεξάγονταν ομαλά, ωστόσο, από το μεσημέρι οι εκδρομείς που επιστρέφουν από τις διακοπές του Πάσχα στο κλεινόν άστυ, υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

Πιο αναλυτικά, ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από τις 15.00 στην εθνική οδό με σημείο αφετηρίας της κίνησης τον κόμβο στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την Τροχαία Μεσολογγίου η κυκλοφοριακή συμφόρηση σταματά στον κόμβο Περιθωρίου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο. Για μία απόσταση 23,9 χιλιομέτρων, όπου υπό κανονικές συνθήκες κανείς θα οδηγούσε για 20 λεπτά, εκατοντάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί για ώρες στην κίνηση με τους άνδρες της Τροχαίας να βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν τη διέλευσή τους και να αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα.

Η κίνηση αυξάνεται όσο οι ώρες περνούν, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας οι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με άσχημες καιρικές συνθήκες.

Αυξημένη είναι και η κυκλοφορία από το μεσημέρι στην Πάτρών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς την Αθήνα και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι «οπλισμένοι» με υπομονή. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, κατά διαστήματα παρατηρούνται μεγάλες ουρές οχημάτων στα διόδια του Ρίου, ωστόσο η Τροχαία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων. Ήδη και καθώς η ροή των οχημάτων αυξάνει, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, προχωρεί στο ύψος του Αιγίου, στην παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας στην κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται σήμερα και έξω από τη Λαμία, όπως μπορεί να δει κανείς και στην παρακάτω φωτογραφία από τα στα διόδια της Αγίας Τριάδας. Από νωρίς το πρωί, άνδρες της τροχαίας Λαμίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία στα φανάρια της Ξηριώτισσας, όπου και πάλι σημειώνονται καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων από Καρδίτσα και Τρίκαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ