Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Πρωτιά Ζαρκό στο FP1 με ρεκόρ πίστας (ΦΩΤΟ)

Πέντε ημέρες μετά το τέλος του πρώτου αγώνα στο Red Bull Ring, οι αναβάτες και οι ομάδες του Moto GP ξαναβρέθηκαν στην πίστα που βρίσκεται στο Spielberg για να ξεκινήσουν το Grand Prix Αυστρίας. Ανάμεσα σε αυτούς δεν ήταν ο Maverick Vinales που τιμωρήθηκε από την Yamaha, ο Lorenzo Savadori που υπεβλήθη σε επέμβαση στον αστράγαλο μετά το άσχημο ατύχημα που είχε στο ξεκίνημα του περασμένου αγώνα και ο Dani Pedrosa που ολοκλήρωσε την έκτακτη συμμετοχή του στο GP Στυρίας.

Οι ιδανικές συνθήκες που επικρατούσαν στα βουνά της Αυστρίας έδειξαν να ευνοούν τον Johann Zarco, ο οποίος τράβηξε τα βλέμματα με έναν εντυπωσιακό γύρο. Ο Γάλλος αναβάτης της Pramac έβαλε ένα μαλακό πίσω ελαστικό στο τέλος της διαδικασίας και σταμάτησε τα χρονόμετρα σε 1:22,827, γράφοντας το απόλυτο ρεκόρ πίστας, κιόλας από το FP1.

H διαφορά του από τους υπόλοιπους αναβάτες ήταν τεράστια, με τις δύο Suzuki των Joan Mir και Alex Rins να ακολουθούν μεν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αλλά να είναι οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από τον χρόνο του Zarco. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρόνοι των Suzuki έγιναν επίσης με μαλακό πίσω ελαστικό.

Ο Taka Nakagami ήταν ο ταχύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδικασίας, έπεσε αρκετά όταν οι χρόνοι άρχισαν να βελτιώνονται στο τέλος της διαδικασίας, όμως στο τέλος κατάφερε να ανέβει ξανά στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μπροστά από την μοναδική Aprilia του Aleix Espargaro.

Στην έκτη θέση βρέθηκε η μοναδική εργοστασιακή Yamaha του Fabio Quartararo, ο οποίος όμως σταμάτησε στην άκρη της πίστας λίγο πριν το τέλος των 45 λεπτών, όταν είχε μία μηχανική αστοχία με το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του και ολοκλήρωσε πρόωρα τη διαδικασία.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alex Marquez, Pecco Bagnaia, Marc Marquez και ο νικητής του προηγούμενο τριημέρου, Jorge Martin, ο οποίος είχε ένα αρκετά ήσυχο FP1.

Το GP Στυρίας συνεχίζεται πλέον στις 15:10 με το FP2 από την πίστα του Red Bull Ring.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

motogp austria fp1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ