Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι δωδεκάδες Ιταλίας, Τουρκίας και Καναδά για το Προολυμπιακό

Έγινε γνωστή η δωδεκάδα των Ιταλών για το Προολυμπιακό τουρνουά (29/6-4/7).

Ο Μέο Σακέτι άφησε εκτός τους Μόμο Ντιούφ και Μικέλε Ρουζίερ.

Στην τελική επιλογή βρίσκονται δύο ΝΒΑer, οι Νικολό Μέλι των Μάβερικς και Νικολό Μανιόν των Ουόριορς, αλλά δεν είναι στην αποστολή ο Ντανίλο Γκαλινάρι που έχει υποχρεώσεις με τους Χοκς στους τελικούς της Ανατολής με αντίπαλο τους Μπακς) και ο Ντάνιελ Χάκετ (πρόσφατα χειρουργήθηκε).

Φυσικά δεν υπολογίζονται και οι Μάρκο Μπελινέλι, Λουίτζι Ντατόμε, οι οποίοι κι έμειναν εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Δύο ακόμη σημαντικές απουσίες γα την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Αναλυτικά η δωδεκάδα της Ιταλίας για το Προολυμπιακό: Μάρκο Σπίσου (Σάσαρι), Νικολό Μανιόν (Γουόριορς), Στέφανο Τονούτ (Βενέτσια), Νικολό Μέλι (Μάβερικς), Σιμόνε Φοντέκιο (Άλμπα Βερολίνου), Αμεντέο Τεσιτόρι, Τζιαμπάολο Ρίτσι, Αγούντου Αμπάς, Αλεσάντρο Παγιόλα (Βίρτους Μπολόνια), Ρικάρντο Μορασκίνι (Αρμάνι Μιλάνο), Μικέλε Βιτάλι (Μπάμπεργκ), Ακίλε Πολονάρα (Μπασκόνια).

Η εθνική ομάδα της Ιταλίας θυμίζουμε πως θα αναμετρηθεί με Πουέρτο Ρίκο και Σενεγάλη στην πρώτη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά.

Τη δωδεκάδα για το Προολυμπιακό της Βικτώριας του Καναδά ανακοίνωσε και η Τουρκία.

Ο Ορούν Ενέ έχει στη διάθεσή του τέσσερις ΝΒΑers και δύο μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εφές, αλλά όχι τον Σέιν Λάρκιν λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά το ρόστερ της Τουρκίας: Τσεντί Οσμάν (Καβαλίερς), Ομέρ Γιουρτσεβέν (Χιτ), Φουρκάν Κορκμάζ (Σίξερς), Ερσάν Ιλιασόβα (Τζαζ), Σερτάκ Σανλί, Μπουγκραχάν Τουντσέρ (Εφές), Μελίχ Μαχμούτογλου (Φενέρμπαχτσε), Σεχμούς Χαζέρ, Αλπερέν Σενγκούν (Μπεσίκτας), Ντοκούς Οζντεμίρογλου (Νταρουσάφακα), Μετεκάν Μπιρσέν (Καρσίγιακα), Μπερκ Ιμπραχίμ Ουγκουρλού (Τόφας).

Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση την Τσεχία και την Ουρουγουάη.

Τέλος, με τα ονόματα των Άντριου Γουίγκινς και Αρ Τζέι Μπάρετ να ξεχωρίζουν, ανακοινώθηκε η δωδεκάδα του Καναδά ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Ο Καναδάς βρίσκεται στον Α΄ όμιλο μαζί με την εθνική μας (την οποία αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα, 30/6) και την Κίνα.

Η δωδεκάδα του Καναδά αποτελείται από τους Λου Ντορτ, Τρε Μπέιλ-Χέινς, Νίκειλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Κόρι Τζόζεφ, Μαικαλ Μέλντερ, Άντριου Γουίγκινς, Αρ Τζέι Μπάρετ, Άαρον Ντούρνεκαμπ, Άντονι Μπένετ, Άντριου Νίκολσον, Ντουάιτ Πάουελ και Τρέι Λάιλς, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Νικ Νερς των Τορόντο Ράπτορς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ