Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτά προβλέπει η ΔΟΕ για όσους αθλητές δεν τηρήσουν τα μέτρα του κορονοϊού

Τους τελικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν από τους αθλητές δημοσίευσε η ΔΟΕ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με το άγχος των Γιαπωνέζων για έξαρση της πανδημίας στη χώρα εξαιτίας της άφιξης χιλιάδων ανθρώπων από το εξωτερικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Οργανωτική Επιτροπή και η ΔΟΕ προχωρούν σε μέτρα για να τηρηθούν κατά γράμμα όσα προβλέπονται στην χώρα λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με την ΔΟΕ, ένας αθλητής, προπονητής, ή άλλο μέλος αποστολής, θα κινδυνεύει μέχρι και με αποβολή από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, εφ’ όσον δεν τηρούν τα μέτρα.

Τα επίπεδα με τα οποία θα τιμωρούνται οι αθλητές, ανάλογα με το παράπτωμά τους και το αν θα εξακολουθούν να μη τηρούν τα μέτρα, θα είναι τα εξής:

Προειδοποίηση
Προσωρινή ή μόνιμη αφαίρεση διαπίστευσης
Προσωρινός ή μόνιμος αποκλεισμός από τους Αγώνες
Αποβολή
Οικονομικές κυρώσεις

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το πώς αποφασίζεται η κάθε ποινή και κάτω από ποιες παραβιάσεις. Χρήση μάσκας, καθημερινά τεστ κορονοϊού και άλλα στοιχεία για τα μέτρα κατά την παρουσία των αθλητών στο Τόκιο έχουν δοθεί από τον Απρίλιο σε όλες τις Ολυμπιακές Επιτροπές, οι οποίες τα έχουν μοιράσει στις εκάστοτε εθνικές ομοσπονδίες και από εκεί στους αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ