Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τέσσερις αλλαγές προπονητή, τέσσερα ευρωπαϊκά η Τσέλσι!

Χθες το βράδυ στο “Ντραγκάο” η Τσέλσι κατέκτησε τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, νικώντας 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από τα 6 ευρωπαϊκά τρόπαια των μπλε τα 4 έχουν κατακτηθεί μετά από αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν!

H αρχή έγινε τη σεζόν 1997-98, όταν τον Φεβρουάριο ο Τζιανλούκα Βιάλι αντικατέστησε τον Ρουντ Γκούλιτ και οδήγησε τη Τσέλσι στο να πάρει το Κύπελλο UEFA.

Το 2012 ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ανέλαβε στη θέση του Αντρέ Βίλας Μπόας που απολύθηκε τον Μάρτιο και ο Ιταλός οδήγησε λίγους μήνες μετά την Τσέλσι στην κατάκτηση του Champions League.

Τον Νοέμβριο του 2012 ο Ντι Ματέο απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία, στη θέση του πήγε ο Ράφα Μπενίτεθ και υπό την καθοδήγηση του Ισπανού η Τσέλσι κατέκτησε το Europa League.

Φέτος τον Γενάρη ο Τούχελ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Φρανκ Λάμπαρντ και τέσσερις μήνες μετά χάρισε στην Τσέλσι το δεύτερο Champions League της ιστορίας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ