Μετάβαση στο περιεχόμενο

48 ύποπτα ματς…

Tο στοίχημα έχει μπει για τα… «καλά» στη ζωή όλων, δεν θα μπορούσε να λείπει και από τους αγώνες τένις. Συγκεκριμένα, η οργάνωση για την αντιμετώπιση «στημένων» αγώνων, έλαβε 48 ειδοποιήσεις για ύποπτα ματς.

Το σημείωμα της «TIU» (Tennis Integrity Unit) αναφέρει πως 24 αναμετρήσεις από τα «Futures» ανδρών και 10 από τα ματς του ITF γυναικών έχουν προκαλέσει τις Αρχές να ασχοληθούν «μαζί» τους.

Επίσης, υπάρχει μία προειδοποίηση για έναν αγώνα από Grand Slam και μία αντίστοιχη για έναν της WTA. Το «ευχάριστο» είναι πως δεν υπήρξε «κίνηση» στα ματς της ATP World Tour, σε αντίθεση με τα Challenger των ανδρών όπου διαπιστώθηκαν δώδεκα «κρούσματα».

Μία έρευνα μπορεί να ξεκινήσει, όταν οι στοιχηματικές αρμόδιες εταιρίες, διαβιβάσουν πως υπάρχει ασυνήθιστη δραστηριότητα σε ένα παιχνίδι.

Η «TIU» δηλώνει πως: «Κάθε ειδοποίηση που λαμβάνουμε αξιολογείται και παρακολουθείται, με σκοπό να διαπιστωθεί άμεσα εάν έχει συμβεί κάτι ανάρμοστο. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως μία ειδοποίηση για «ύποπτο» παιχνίδι, δεν σημαίνει αυτόματα και απόδειξη του «στησίματος».

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που μπορούν να εξηγήσουν τα ασυνήθιστα «περιστατικά». Οι λόγοι αυτοί, είναι η λανθασμένη ρύθμιση αποδόσεων, η κόπωση του παίκτη, ο ενδεχόμενος τραυματισμός του και οι συνθήκες που γίνεται ο αγώνας.

Το θετικό είναι πως η σεζόν που «έκλεισε» είχε στο πρόγραμμα της 24.110 επαγγελματικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο και μόνο το 0,2%, επισημάνθηκε από τις αρμόδιες εταιρίες για «εξέταση».

Σύμφωνα με το «BBC» και το «BuzzFeed News», υπήρξαν ισχυρισμοί για «στημένους» αγώνες πριν από το φετινό Australian Open, με την «TIU» να επικρίνεται ότι ερευνά επαρκώς 16 παίκτες που έχουν «μπεί» παραπάνω από μία φορά στη λίστα με τους «υποψήφιους».

Διοικητικά όργανα του τένις, θα δημιουργήσουν μία ανεξάρτητη επιτροπή, με σκοπό την καταπολέμιση της διαφθοράς. Αυτή η σύσταση αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο. Σίγουρα, έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις στο προσωπικό πλήρους απασχόλησης, καθώς αυτό που υπάρχει, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις τεράστιες ποσότητες αγώνων, με τους υπεύθυνους να «ψάχνουν» για άμεση ενίσχυση.

Την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε ότι θα προσληφθεί αναλυτής δεδομένων και ένας ακόμη ερευνητής για να ενταχθούν στην ομάδα του διευθυντή της «TIU» κ. Nigel Willerton.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ