Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήνυση από Ναδάλ σε Γαλλίδα πολιτικό! Πως τον αποκάλεσε…

Να υπερασπιστεί την ακεραιότητα και την εικόνα του ως αθλητής θέλει ο Ράφα Ναδάλ, μέση της δικαστικής οδού.

Ο Ισπανός τενίστας και κάτοχος 14 Γκραν Σλαμ υπέβαλε μήνυση κατά της πρώην υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροσελίν Μπασελό, η οποία είχε αναφέρει σε δηλώσεις της ότι ο Ναδάλ είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένες ουσίες.

Η Μπασελό ήταν υπουργός Αθλητισμού από το 2007 έως το 2010 και υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων έως το 2012 και στις επίμαχες δηλώσεις είχε αναφέρει ότι η επτάμηνη απουσία του Ναδάλ από τα κορτ- εξαιτίας του τραυματισμού του 2012- ήταν “… πιθανότατα εξαιτίας θετικού δείγματος σε απαγορευμένες ουσίες”.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ατζέντης του Ναδάλ, ο 29χρονος ανέφερε ότι “… η νομική διαδικασία κινήθηκε μετά από τις προσβλητικές δηλώσεις της κ. Μπασελό τον Μάρτιο, στο κανάλι D8”. “Μέσα από αυτή την υπόθεση, δεν θέλω μόνο να υπερασπιστώ την ακεραιότητά μου και την εικόνα μου ως αθλητής, αλλά και τις αξίες που υπερασπίζομαι σε όλη την καριέρα μου”, σημείωνε ακόμη.

“Επίσης, θέλω τα δημόσια πρόσωπα να μην κάνουν προσβλητικές ή ψευδείς καταγγελίες εναντίον ενός αθλητή, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ, χωρίς αποδείξεις ή βάσεις και να μένουν ατιμώρητα”, πρόσθεσε ο Ναδάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ