Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Παίζει» δυνατά του Γκονσάλο Γκαρσία για τον πάγκο του Βόλου

Εδώ και λίγες εβδομάδες αποτελεί παρελθόν από τον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ και οι άνθρωποι της ομάδας της Μαγνησίας αναζητούν τον αντικαταστάτη του με φόντο τη νέα σεζόν.

Μια λύση που συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες για τη διάδοχη κατάσταση είναι του Γκονσάλο Γκαρσία.

Οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένες επαφές, αφού οι άνθρωποι του Βόλου δείχνουν «ζεστοί» για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ θετικός είναι κι ο 37χρονος προπονητής.

Μάλιστα, μετά το Πάσχα ο Γκαρσία αναμένεται να βρεθεί στη Μαγνησία μαζί με τον εκπρόσωπό του, ώστε να γίνει η πρώτη επαφή από κοντά με τη διοίκηση. Από τις συγκεκριμένες συζητήσεις θα φανεί αν καλύπτονται τα «θέλω» των δύο πλευρών.

Ο Γκονσάλο Γκαρσία είναι Ισπανοθρεμμένος τεχνικός που, ωστόσο, έχει γεννηθεί στο Μοντεβιδέο (μισός Ισπανός, μισός Ουρουγουανός), αλλά έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ιβηρική, όπως και στην Ολλανδία.

Έχει εργαστεί στην Τβέντε τη σεζόν 2019-20, όταν και βρέθηκε στην τεχνική της ηγεσία σε 28 ματς. Ήταν στο «τιμόνι» της ομάδας από το ξεκίνημα και την καθοδήγησε μέχρι να διακοπεί απότομα το πρωτάθλημα της Ολλανδίας, λόγω του κορονοϊού.

Την προηγούμενη σεζόν ήταν βοηθός του Μάρινο Πούσιτς στην ίδια ομάδα, ενώ έχει περάσει και από το προπονητικό τιμ της Έσμπιεργκ.

Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί (ως επιτελικός μέσος) σε αρκετές ομάδες. Μεταξύ αυτών η Ρεάλ Μαδρίτης C, ενώ έχει φορέσει τις φανέλες των Χέρενφεϊν, Χέρακλες, Γκρόνιγκεν, Αλκορκόν, Μερίδα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΑΕΚ Λάρνκακας και Ανόρθωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ