Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο ρεσιτάλ ο Άνταμς, μεγάλο διπλό ο Μπόγρης

Η Λαμποράλ μεσοβδόμαδα προκρίθηκε στο Final 4 της Euroleague αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό και σήμερα το… γιόρτασε με μια επιβλητική νίκη επί της Φουενλαμπράδα με 108-97.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάριους Άνταμς που είχε 30 πόντους από το ημίχρονο και τελικά ολοκλήρωσε το ματς με 41, η Λαμποράλ δεν συνάντησε μεγάλη αντίσταση από την αντίπαλό της, η οποία είχε σε… τρελό απόγευμα τον Πόποβιτς, που τελείωσε το παιχνίδι με 36 πόντους, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Πάντως, είχε και άξιο συμπαραστάτη τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος σε 24 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 11 πόντους,μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ κάνοντας ένα ακόμα νταμλ-νταμπλ στη φετινή σεζόν. Από την πλευρά της Φουενλαμπράδα ο μόνος που προσπάθησε ήταν ο εκπληκτικός Μάρκο Πόποβιτς που σημείωσε 36 πόντους. Πλέον οι Βάσκοι του Βέλιμιρ Περάσοβιτς βρίσκονται στην τέταρτη θέση της ACB με ρεκόρ 20-8.

Σε άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής η Μπιλμπάο του Έλληνα σέντερ Γιώργου Μπόγρη έκανε μεγάλο διπλό στην έδρα της Μπανταλόνα με 73-92 και πλέον εδραιώνεται στην 8η θέση της ACB αφού έφτασε τις 15 νίκες και απέχει δύο από την 9η Τενερίφη.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Άλεξ Μουμπρού με 20 πόντους, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης σε 17 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα είχε θετική παρουσία με 7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
«Κλειδωμένη» έχει ουσιαστικά την πέμπτη θέση η Γκραν Κανάρια, η οποία δε δυσκολεύτηκε να φτάσει σε άλλη μια εντός έδρας επιτυχία, με το 98-85 επί της Ανδόρας. 

Οι παίκτες του Αΐτο Ρενέσες, «έχτισαν» πάνω στο 22-18 της πρώτης περιόδου την αυτοπεποίθησή τους και όσο περνούσε η ώρα, έπαιρναν διαρκώς μεγαλύτερο προβάδισμα, το οποίο έφτασε στο +15 με την πάροδο 30 λεπτών (67-52). Οι δύο ομάδες, με τον νικητή ουσιαστικά να έχει γίνει γνωστός, προσέφεραν τρομερό θέαμα στο φινάλε, σκοράροντας μαζί 64 πόντους στην τελευταία περίοδο.

Ο Άλεν Όμιτς πρόσθεσε άλλη μια τρομερή εμφάνιση στην φετινή του συλλογή, με 18 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ενώ για τους ηττημένους κορυφαίος ήταν ο παλιός μας γνώριμος Γκιόργκι Σεμαντίνι, με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ