Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρόσι… όπως παλιά

Ο Βαλεντίνο Ρόσι -μετά την χθεσινή pole position μέσα στο άντρο των Ισπανών Λορένθο και Μαρκέθ- πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη σήμερα στον αγώνα της πίστας της Χερέθ. 

Παρά την πίεση που δέχτηκε αρχικά, ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha ήταν εντυπωσιακός στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και εκμεταλλευόμενος απόλυτα την pole position που είχε εξασφαλίσει το Σάββατο έφτασε στην ένατη νίκη του στην πίστα της Χερέθ και συνολικά 113η στο Moto GP. 

Δεύτερος τερμάτισε ο έτερος αναβάτης της Yamaha, ο Λορένθο, που στον πρώτο αγώνα του μετά την ανακοίνωση της μετακόμισής του στην Ducati δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει τον teammate του, ενώ τρίτος ήρθε ο Μαρκέθ με Honda, σ’ ένα κακό για τον ίδιο αποτέλεσμα, που, όμως, τον διατηρεί στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. 

Ο Ντάνι Πεντρόσα τερμάτισε για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός βάθρου στην Ισπανία (4ος), ενώ Αλέιξ Εσπαργκαρό, Βινιάλες, Ιανόνε, Πολ Εσπαργκαρό, Λάβερτι και Μπαρμπερά συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, με τον Ντοβιτσιόζο να εγκαταλείπει λόγω προβλήματος στην Ducati του. 

Ο επόμενος αγώνας, πέμπτος φετινός, θα γίνει στις 8 Μαΐου στο Λε Μαν. 

Βαθμολογία αναβατών 
1. Μαρκ Μάρκεθ 82 
2. Χόρχε Λορένθο 65 
3. Βαλεντίνο Ρόσι 58 
4. Ντάνι Πεδρόσα 40 
5. Πολ Εσπαργκαρό 36

Αναλυτικά η κατάταξη: 

inner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ