Μετάβαση στο περιεχόμενο

EHF European Cup: Να κάνει το πρώτο βήμα για τον τελικό η ΑΕΚ

Στις 7:00 το απόγευμα η ΑΕΚ φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τη Γκορένιε Βελένιε στον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Η ομάδα χάντμπολ του δικεφάλου έχει ως στόχο να πάρει τη νίκη και μάλιστα, με διαφορά που θα της δώσει το πάνω χέρι για την πρόκριση. 

Η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Χοακίμ Αντρέ Χίκερουντ και τον Γιέσπερ Μέινμπι Πέντερσεν, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ενόψει της μεγάλης ευρωπαϊκής πρόκλησης.

Το ματς θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 8 HD και από το κανάλι της συνδρομητικής τηλεόρασης στο youtube. 

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας, δήλωσε στο aek.gr: «Αρχικά θέλω να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μας συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό ημιτελικό! Ο αντίπαλος προέρχεται από μια μεγάλη νίκη και είναι αναγνωρισμένης αξίας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για τους αθλητές μου και τους συνεργάτες μου από το να αντιμετωπίζουμε ομάδες τέτοιας δυναμικής. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό τον αγώνα και θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του. Αυτό που ζήτησα από την ομάδα είναι να απελευθερώσει όλη της την ενέργεια αύριο σε ένα από τα ιστορικότερα ραντεβού του τμήματος».

Ο άσος της Ένωσης, Δημήτρης Τζηράς, δήλωσε στο aek.gr: «Το να παίζεις ημιτελικούς Ευρώπης είναι από μόνο του ένα σπουδαίο γεγονός.Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και μεθοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε ψυχή και σώμα για να φτάσουμε στην πρόκριση στον τελικό. Θα παίξουμε και για τα παιδιά που είναι τραυματισμένα. Το πρώτο ματς είναι στην έδρα μας και πρέπει να δείξουμε στον αντίπαλο μας εμπράκτως τη δίψα μας για ευρωπαϊκή διάκριση».

Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει για 3η φορά στην ιστορία της σε ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς αγωνίστηκε ξανά το 2018 και το 2019.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης θα αγωνιστεί η Ανόρθωση με την σουηδική Ίσταντς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ