Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δια περιπάτου στον τελικό ο Ολυμπιακός

Με μεγάλη ευκολία πέτυχε ο Ολυμπιακός τη δεύτερη νίκη του επί του Εθνικού στη σειρά των ημιτελικών της Α1 πόλο Ανδρών, σφραγίζοντας, έτσι, την παρουσία του στον τελικό του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Εθνικού με 13-5 στον δεύτερο ημιτελικό του πρωταθλήματος και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης του Σαββάτου, μεταξύ του ΝΟ Βουλιαγμένης και του Παναθηναϊκού.

Οι πρωταθλητές, όπως σε όλα τα παιχνίδια τους, φρόντισαν να καθαρίσουν με την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 0-3, χάρη σε τέρματα των Φουντούλη, Μάγιαρακ και Δελακά. Ο Γούνας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4 και παρά το τέρμα του Χαραλαμπόπουλου (1-4), ο Σμιθ ανέβασε και πάλι την διαφορά στα τέσσερα τέρματα (1-5), με το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο 3ο δεκάλεπτο, ο τυπικά γηπεδούχος Εθνικός, με πρωταγωνιστή τον Χαραλαμπόπουλο, που σημείωσε δύο τέρματα, προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, μειώνοντας σε 3-5, όμως ένα τέρμα του Βλαχόπουλου, με την εκπνοή της περιόδου (3-6), έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των «μπλε» του Πειραιά.

Αυτό το γκολ του Βλαχόπουλου μετέτρεψε, ουσιαστικά, σε τυπική διαδικασία την τελευταία περίοδο, με τους Σμιθ, Γούνα (2), Φουντούλη, Γεννηδούνια, να τρέχουν ένα σερί 0-5 για τον Ολυμπιακό, που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-11, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 5-13 και τους ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών.

Εξαιρετική εμφάνιση, από πλευράς νικητών, πραγματοποίησε ο Γούνας, που σημείωσε τέσσερα τέρματα, ενώ για τον Εθνικό ο Χαραλαμπόπουλος με τρία τέρματα, κράτησε όσο μπορούσε την ομάδα του, για τρία οκτάλεπτα.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-2, 2-1, 2-7.

Εθνικός: Χαραλαμπόπουλος 3, Χατζηκυριακάκης, Θαλασσινός.

Ολυμπιακός: Φουντούλης 2, Μάγιαρακ, Δελακάς, Γούνας 4, Σμιθ 2, Βλαχόπουλος. Γεννηδούνιας, Κολόμβος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ