Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχική συμφωνία για κοινό πρωτάθλημα Ολλανδίας-Βελγίου!

Το πλάνο της ολλανδικής και της βελγικής λίγκας ποδοσφαίρου για ένα κοινό πρωτάθλημα των δύο χωρών προχωράει με γοργούς ρυθμούς, καθώς χθες το βράδυ βγήκε ομόφωνη απόφαση 25 συλλόγων για μια «αρχική συμφωνία», ώστε να δημιουργηθεί από κοινού η BeNeLeague!

Στο Βέλγιο, μάλιστα, υπήρξε ικανοποίηση από το deal των ομάδων και αναμένεται να εκπονηθεί σχέδιο για την άμεση δημιουργία της κλειστής λίγκας.

«Αυτή η πρόθεση βασίζεται τόσο στον σεβασμό των αθλητικών φιλοδοξιών των μεγάλων συλλόγων όσο και στην ανάγκη οικονομικής σταθερότητας για άλλους επαγγελματικούς συλλόγους. Οι 25 σύλλογοι είναι ομόφωνοι στην επιθυμία τους να δώσουν στη BeNeLeague μια δίκαιη ευκαιρία», ανακοίνωσε η Pro League.

Οι λεπτομέρειες και η μορφή του τελικού νέου τουρνουά έχουν συζητηθεί εδώ και μήνες μεταξύ ολλανδικών και βελγικών συλλόγων, αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί η επίσημη πρόταση.

Πάντως, το σχέδιο φαίνεται να έχει προκαλέσει ανησυχίες στους φιλάθλους, οι οποίοι φοβούνται ότι αυτό θα ευνοήσει μόνο τους μεγάλους συλλόγους.

Πέρυσι βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η εταιρεία συμβούλων «Deloitte» υπολόγισε πως η συγχώνευση μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει έσοδα έως και 400 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από εμπορικές συμφωνίες και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Pro League δήλωσε ότι η BeNeLeague πρέπει να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα των επαγγελματικών συλλόγων που δεν θα λάβουν μέρος στον νέο πρωτάθλημα, δημιουργώντας ένα νέο εθνικό κορυφαίο τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ