Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ισχύσει με τις κίτρινες κάρτες στα πλέι οφ και στα πλέι αουτ της Super League 1

Την ερχόμενη Κυριακή  έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League 1 και σε πολλές ομάδες ξεκίνησε μία διαχείριση για το ζήτημα των καρτών. Η οποία περνά απαρατήρητη για αρκετούς, όμως είναι πάρα πολύ σημαντική, κυρίως για τους προπονητές, και για αυτό σε ορισμένες υπήρξαν «εκπλήξεις» στις ενδεκάδες τους. Ενόψει μάλιστα του φινάλε ενδέχεται να μεγιστοποιηθούν και θα σας εξηγήσουμε το γιατί.

Οι παίκτες μπαίνουν στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ με 0 κίτρινες, όμως όσοι συμπληρώσουν 4 που αντιστοιχούν σε ποινή μίας αγωνιστικής ή 7,10 κτλ που αντιστοιχούν σε δύο, δεν θα γλιτώσουν την τιμωρία, αλλά θα απουσιάσουν αυτόματα από τα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Δηλαδή εάν κάποιος ποδοσφαιριστής είχε 6 κίτρινες και στα παιχνίδια που διεξήχθησαν το Σάββατο, την Κυριακή και χθες στο ΟΑΚΑ έφτασε τις 7, τότε αυτόματα θα απουσιάσει από την 26η αγωνιστική και την πρεμιέρα των πλέι οφ ή πλέι άουτ, ανάλογα που συμμετέχει η ομάδα του.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για όσους φτάσουν την ερχόμενη Κυριακή στο όριο, δηλαδή αν ο κάποιος παίκτης συμπληρώσει 4 τότε θα «χάσει» το πρώτο παιχνίδι του μίνι τουρνουά που ακολουθεί. Το ζήτημα διαχείριση, κυρίως για όσους πάνε στα πλέι άουτ όπου και τα παιχνίδια είναι λιγότερα και το διακύβευμα μεγαλύτερο, μία κατηγορία δηλαδή, χαρακτηρίζεται πολύ σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ