Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έτσι θα γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ – Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και ο προκριματικός γύρος του Ολυμπιακού

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League 1 και στη συνέχεια θα περάσουμε στη διαδικασία πλέι οφ και πλέι άουτ.

Οι 14 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. Οι 6 πρώτες θα είναι σε αυτό των πλέι οφ και οι υπόλοιπες 8 σε αυτό των πλέι άουτ. Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν σε δύο γύρους με διπλούς αγώνες, τα πλέι άουτ σε έναν, καθώς οι αγώνες θα είναι μονοί. Οι ομάδες και στα δύο γκρουπ θα κουβαλήσουν μαζί τους τούς βαθμούς που θα έχουν συγκεντρώσει στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται με την 26η αγωνιστική στις 14 Μαρτίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα. Θα γίνει κλήρωση και στα πλέι οφ θα διεξάγονται δύο παιχνίδια ανά εβδομάδα για κάθε ομάδα.

Στα πλέι οφ θα πάρουν μέρος ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης. Θα γίνει κλήρωση και θα ακολουθήσει ένα μίνι πρωτάθλημα. Ο πρώτος θα κατακτήσει τον τίτλο και θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Η διαφορά που έχει ήδη εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη και μάλλον δεν μπορεί να πάρει κάποιος άλλος το συγκεκριμένο εισιτήριο.

Η ομάδα του Πειραιά θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα από τον 1ο προκριματικό γύρο. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να αλλάξει κάτι ανάλογα με τις ομάδες που θα κατακτήσουν το Champions League και το Europa League. Ρόλο θα παίξει και ποιες ομάδες θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια σε κάθε χώρα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να δώσει συνολικά 8 αγώνες για να καταφέρει να φτάσει στη φάση των ομίλων.

Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος

Ο δεύτερος και ο τρίτος της διαδικασίας των πλέι οφ θα πάρουν μέρος στον 2ο προκριματικό γύρο της νέας διοργάνωση της UEFA. Ο λόγος για το Europa Conference League.

Στην ίδια διοργάνωση και στον ίδιο προκριματικό γύρο θα πάρει μέρος και τρίτη ελληνική ομάδα. Ο λόγος για τον Κυπελλούχο Ελλάδας. Στην περίπτωση που αυτός έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο από το πρωτάθλημα, τότε τη θέση του θα πάρει η ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση των πλέι οφ.

Τα πλέι άουτ

Οι υπόλοιπες ομάδες θα πάρουν μέρος σε ένα άλλο μίνι πρωτάθλημα, αυτό των πλέι άουτ. Βόλος, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικός και ΑΕΛ κουβαλούν και αυτοί τους βαθμούς της κανονικής περιόδου και θα παίξουν για την παραμονή σε μονούς αγώνες.

Η διαφορά -εκτός από το γεγονός ότι οι αγώνες θα είναι μονοί- είναι ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τη συγκεκριμένη οκτάδα, στην κανονική διάρκεια, θα δώσουν τους 4 από τους 7 αγώνες στην έδρα τους και οι άλλες τέσσερις εκτός έδρας.

Η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία θα υποβιβαστεί στη Super League 2, ενώ η προτελευταία θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με τη 2η ομάδα της φετινής Super League 2.

Πηγή: fosonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ