Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύπελλο Ελλάδος: Συμπληρώνεται το καρέ – Οι ημερομηνίες των ημιτελικών – Τότε η κλήρωση

Τέσσερις ομάδες κοντράρονται την Πέμπτη σε Βόλο και Θεσσαλονίκη για τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πρώτο χρονικά παιχνίδι, στις 6:00 το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την ΑΕΚ. Μεγάλο φαβορί για πρόκριση η Ένωση μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Στις 8:00 το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ολυμπιακός θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του κατόχου του Κυπέλλου, αλλά και του 2-1 από το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη που διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Αχμέντ Χασάν και ένα αυτογκόλ του Μπα.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο Άρης δεν έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία του τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ως γηπεδούχος! Σε πέντε αναμετρήσεις, που τον υποδέχθηκε, υποχρεώθηκε σε τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, με τελευταία το 1-3 του 1998 (ένα γκολ ο Λουτσιάνο και δύο ο Γκόγκιτς).

Ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι δύο πρώτες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου για φέτος.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά το 1-1 στη Λαμία τσέκαρε και επίσημα το εισιτήριο του για τους «4» για τέταρτη σερί σεζόν, αφού είχε κερδίσει με 5-2 στην πρώτη αναμέτρηση στην Τούμπα, ενώ ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε την έκπληξη και με δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ (2-1) μέσα στη Λεωφόρο πέταξε εκτός συνέχειας τον Παναθηναϊκό.

Η κλήρωση για τους «4» του Κυπέλλου θα γίνει την Παρασκευή 19/3 στα γραφεία της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διοργάνωσης, οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν από τις 6 ως τις 8 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς από τις 27 ως τις 29 του ίδιου μήνα.

Ο τελικός από την αρχή της χρονιάς έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου:

Τετάρτη 3 Μαρτίου

18:00 Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1 (2-5)

20:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (1-2)

Πέμπτη 4 Μαρτίου

18:00 Βόλος-ΑΕΚ (2-4)

20:00 Άρης-Ολυμπιακός (1-2)

* Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ