Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πετρούνιας: H υψηλότερη τιμή να ειμαι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος

Ο Λευτέρης Πετρούνιας βρέθηκε στο Ρίο με αφορμή το Προολυμπιακό τουρνουά της ενόργανης γυμναστικής, όπου αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού στους κρίκους, καθώς είχε ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Έλληνας γυμναστής παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, με αφορμή το γεγονός ότι θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην αυριανή Τελετή Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

«Η Ελλάδα γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το να είμαι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος απ’ όπου θα ξεκινήσει το πνεύμα των Αγώνων, θα είναι για μένα η υψηλότερη τιμή που μπορούσε να γίνει» δηλώνει ο 26χρονος πρωταθλητής, ο οποίος πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε γι’ αυτό από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, καθώς οδηγούσε και σχεδόν τράκαρε από τη χαρά του.

Έχοντας κατακτήσει την τελευταία χρονιά τρία χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού, είναι το νέο αθλητικό πρότυπο της Ελλάδας. «Ναι, τον τελευταίο χρόνο έχω γίνει πιο διάσημος από ό,τι ήμουν πριν και είναι τιμή μου αν καταφέρω να παρακινήσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό» λέει ο ίδιος.

Στο Προολυμπιακό του Ρίο πήρε την δεύτερη θέση πίσω από τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη, Αρτουρ Ζανέτι, και η «μάχη» μεταξύ τους αναμένεται να είναι από τις πιο συναρπαστικές και από τα «χάι λάιτ» των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, ο Ζανέτι είναι ένας από τους υποψήφιους να ανάψουν τον βωμό του σταδίου, την ημέρα έναρξης των Αγώνων. Είναι πολύ πιθανό, δηλαδή, στη διαδρομή της Φλόγας, ο Πετρούνιας να είναι πρώτος και ο Ζανέτι ο τελευταίος της λαμπαδηδρομίας.

Η φιλία που ενώνει τους δύο αθλητές επιβεβαιώνεται από τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος προσθέτει: «Υπάρχει ανταγωνισμός και είναι τιμή μου να είμαι τόσο κοντά σε έναν Ολυμπιονίκη. Γνωριζόμαστε οκτώ χρόνια και κάνουμε παρέα. Φυσικά θέλω πάντα να τον κερδίζω, αλλά το δέχομαι αν χάσω και θέλω πάντα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ