Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Πάει για το «μπαμ» με Λαλά η ΑΕΚ!

Ένα δεξί μπακ από το πάνω ράφι προσπαθεί να αποκτήσει η ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κονέ έχει πάρει το «πράσινο φως» κι εδώ και μέρες διαπραγματεύεται και προσπαθεί να «κλείσει» τον Κένι Λαλά!

Ο Γάλλος δεξιός μπακ της Στρασμπούρ είναι ακριβώς ο παίκτης που χρειάζεται η ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα πολύ επιθετικό μπακ με άριστη τεχνική, αλλά και τακτική παιδεία για τη θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Στρασμπούρ εκτελεί σχεδόν όλα τα επιθετικά στημένα (κόρνερ, φάουλ), ακόμη και τα πέναλτι, ενώ έχει πολύ καλή σέντρα, γι’ αυτό και έχει αρκετές ασίστ, αλλά έχει δημιουργήσει και υποσχόμενες φάσεις με δικές του ενέργειες. Χαρακτηριστικό είναι πως αν και δεξί μπακ φοράει στην πλάτη το νούμερο 10! Είναι ο παίκτης που ξεχώρισε άμεσα από μία μεγάλη λίστα ο Κονέ και πήρε την έγκριση από τη διοίκηση για συνομιλίες μαζί του.

Πρόκειται για μια πολύ ακριβή περίπτωση, αφού μιλάμε για ποιοτικό παίκτη και βασικότατο στο γαλλικό πρωτάθλημα. Όμως, η ΑΕΚ κάνει την προσπάθεια της αφού είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ υψηλού επιπέδου που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και δεν έχει ανανεώσει με τη Στρασμπούρ, καθώς θέλει να πάει σε ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Σημειώνεται πως δεν έχει παίξει ποτέ εκτός Γαλλίας και η ΑΕΚ προσπαθεί να είναι η πρώτη ομάδα που θα τον βγάλει από τη χώρα του. Η περίπτωση του είναι πολύ δύσκολη, γιατί πρόκειται για πολύ ποιοτικό παίκτη που έχει προσελκύσει κι άλλες ομάδες, κυρίως από τη χώρα του, αλλά η Ένωση έχει τύχη, καθώς ο Κονέ του έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ και βέβαια μια πολύ καλή οικονομική πρόταση.

Η ΑΕΚ θέλει πάρα πολύ τον Λαλά και γι’ αυτό τον λόγο προσπαθεί να αποσπάει την υπογραφή του για το καλοκαίρι από τώρα, αφού διαπραγματεύεται νόμιμα απευθείας μαζί του και αν τα καταφέρει, θα προσπαθήσει να δελεάσει τη Στρασμπούρ με κάποιο ποσό για να τον φέρει άμεσα στην Ελλάδα και να του δώσει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Κένι Λαλά είναι 29 ετών, έχει ύψος 1.78μ. και βρίσκεται στην ομάδα του Στρασβούργου από το 2017.  Μάλιστα, τη σεζόν 2018-2019 αναδείχθηκε κορυφαίος δεξιός μπακ της Ligue 1, ενώ συνολικά με τη φανέλα του Στρασβούργου μετράει 13 γκολ και 18 ασίστ σε 129 παιχνίδια. Φέτος έχει αγωνιστεί και στα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, με απολογισμό 3 γκολ και 1 ασίστ σε 1.600 αγωνιστικά λεπτά.

Στο παρελθόν, ο Λαλά έχει παίξει και σε Λανς (2015-2017, 74 ματς, 2 γκολ, 4 ασίστ), Βαλενσιέν (2011-2015, 64 ματς, 1 γκολ, 2 ασίστ), ενώ έχει παίξει και σε 5 ματς με τη φανέλα της Παρί FC. Συνολικά, μετράει 135 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας και 105 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ