Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Με πρωταγωνιστή τον Μορέιρα η ΑΕΚ ξεπέρασε το… ζόρι της Σολέ

Η τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια του BCL, όλα εντός έδρας,  ήρθε για την ΑΕΚ με το 83-81 επί της Σολέ αν και χρειάστηκε αρκετός κόπος για να καμφθεί η αντίσταση των Γάλλων που έδειξαν ποιότητα πολύ μεγαλύτερη από το… μηδέν που έχουν στις επιτυχίες τους σε τρία ματς.  Κομβικός για την κατάληξη του αγώνα ήταν ο Γιανίκ Μορέιρα, σημαντικές βοήθειες σε ένα ακόμα ματς πρόσφερε σε σημαντικά σημεία ο Ματ Λοτζέσκι.

Η ΑΕΚ έδωσε… δικαιώματα στο πρώτο δεκάλεπτο στους αθλητικούς Γάλλους να τρέξουν πολύ, να βρουν εύκολα καλάθια και γενικά να πάνε σε έναν ρυθμό που τους βόλευε. Η περίοδος έληξε με 21-20 και ο Παπαθεοδώρου άλλαξε πρόσωπα δίνοντας μια πιο αμυντική κατεύθυνση, το πείραμα πέτυχε, ο Λοτζέσκι σήκωσε το επιθετικό βάρος και στο 15′ η ΑΕΚ είχε βρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες στο +14, 37-24. Η λήξη του ημιχρόνου τη βρήκε να προηγείται με  43-37 με τη Σολέ να έχει κάνει ένα δικό της καλό διάστημα, αλλά την ΑΕΚ πλέον να ελέγχει το ματς.

Η εικόνα άλλαξε άρδην στο πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, με τη Σολέ να προσπερνάει με 48-46 στο 23′ και το επιμέρους σκορ από την ώρα της μεγαλύτερης διαφοράς της ΑΕΚ να είναι 9-24(!). Οι Γάλλοι κράτησαν προβάδισμα μέχρι το 28′ με το σκορ στο 55-56, η ΑΕΚ βρήκε σποραδικές λύσεις στο τελευταίο δίλεπτο και έκλεισε την περίοδο με 61-58 προβάδισμα, αλλά ήταν φανερό ότι είχε μπει σε μπελάδες και ήθελε μεγάλη προσοχή η τελική ευθεία.

H AEK ακούμπησε στην πιο σίγουρη λύση της στον αγώνα, τον κυρίαρχο μέσα στη ρακέτα της Σολέ Γιανίκ Μορέιρα, πήρε στο 70-63 στο 34′ παίρνοντας μια απόσταση ασφαλείας όμως η Σολέ το είχε πιστέψει για τα καλά και οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα από απόσταση ενός σουτ, με το 79-77 για την ΑΕΚ. Στα 15” για τη λήξη η Σολέ έχασε μεν το τρίποντο στο 80-77, αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ ο Κρομά και μείωσε σε 80-79.

Ο Λοτζέσκι πήγε στις βολές στα 12” για το 82-79, οι Γάλλοι έκαναν βήματα και ο Ζήσης με 1/2 βολές έκανε το 83-79 που σφράγισε τη νίκη.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ