Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζορίστηκε από Θήρα, αλλά έκανε το πρώτο βήμα ο ΠΑΟ

Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται για να βρεθεί στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών έκανε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 3-1 σετ του ΑΟ Θήρας για τον ημιτελικό των πλέι οφ.

Oι πράσινες του Δημήτρη Καζάζη προηγήθηκαν με 2-0 σετ, αλλά στη συνέχεια… είδαν το χάρο με τα μάτια τους, αφού η ομάδα της Σαντορίνης μείωσε σε 2-1 ενώ προηγήθηκε στο τέταρτο σετ με 21-23 δείχνοντας ικανή για την ισοφάριση. Ομως οι γηπεδούχες με σερί 4-0 κατάφεραν να πάρουν το σετ και τη νίκη που ισοδυναμεί με προβάδισμα στη μεταξύ τους ημιτελική σειρά.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει διαφορά με το ξεκίνημα του πρώτου σετ, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος κατακτώντας το πρώτο σετ με 25-16.

Οι πράσινες προηγήθηκαν με 12-6 και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ μετά από μπλοκ με την ομάδα της Σαντορίνης, κυρίως χάρη στα λάθη των παικτριών του Καζάζη να ισοφαρίζει σε 12-12 με την Βεργίδου να πιέζει από τη γραμμή του σερβίς.

Οι σύο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι το φινάλε του σετ και το 20-20, με τα καλά σερβίς της Τσίμα να επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό να χτίσει σερί (4-0) και να κάνει το 2-0 στα σετ.

Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μα 13-16 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άοτ. Οι γηπεδούχες κατάφεραν με πολύ προσπάθεια να ισοφαρίσουν σε 17-17 και 20-20 αλλά ήταν η σειρά της ομάδας της Σαντορίνης να κάνει σερί και να πάρει τελικά το σετ με 20-25 μειώνοντας σε 2-1 σετ.

Οι φιλοξενούμενες έδειξαν ικανές για όλα στο τέταρτο σετ. Εκεί πάρά το αρχικό προβάδισμα του Παναθηναϊκού (6-3) κατάφεραν να φτάσουν πρώτες στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8) μετά από λάθος της Κουτουξίδου. Η ομάδα της Σαντορίνης διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το 21-23, εκεί όπου διαδοχικά δικά της λάθη και τα καλά σερβίς της Μερτέκη (τρεις διαδοχικούς άσους) έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό

Τα σετ 3-1 (25-16, 25-22, 20-25, 25-23).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ