Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολιβέιρα-Μπράγκα: Τους συνδέουν πολλά (ΦΩΤΟ)

Ένα άκρως ιδιαίτερο παιχνίδι είναι αυτό με την Μπράγκα (22/10, 22:00) για τον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος επιστρέφει στην πόλη που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. 

Στις 8 Αυγούστου του 1991 ο Νέλσον Μιγκέλ Κάστρο Ολιβέιρα ερχόταν στη ζωή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Μπαρσέλος, στον Βορρά της Πορτογαλίας. Μια πόλη με πληθυσμό 120.000 κατοίκων σήμερα και που ανήκει στην επαρχία της Μπράγκα, από την οποία απέχει 20 λεπτά. 

Από τη Σάντα Μαρία στην Μπράγκα και τη Μπενφίκα

Πρώτη ομάδα του Νέλσον Ολιβέιρα η τοπική Σάντα Μαρία, όπου και εντάχθηκε στις Ακαδημίες της σε ηλικία 11 ετών. Μόλις μία σεζόν έμεινε εκεί με το όνομά του να φτάνει άμεσα στην Μπράγκα, η οποία απέχει 23 χλμ. Το 2003 εντάσσεται στην Ακαδημία της Μπράγκα και η διαδρομή Μπαρσέλος-Μπράγκα γινόταν σε καθημερινή βάση με τον πατέρα του να τον πηγαινοφέρνει με το αυτοκίνητο. Για μια τριετία, αν και την πρώτη χρονιά παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπάιρο Μισερικόρντια. Χρόνο με το χρόνο ο Ολιβέιρα γινόταν όλο και καλύτερος. To όνομά του άρχιζε να ακούγεται και να το συζητούν σκάουτερ των κορυφαίων ομάδων της χώρας και όχι μόνο. 

Ο Νέλσον Ολιβέιρα στην Μπράγκα

Την υπογραφή του σε ηλικία 15 ετών για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους διεκδικήσαν Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Πόρτο, αλλά και Άρσεναλ, Τσέλσι. Μάλιστα, οι “μπλε” του Λονδίνου του είχαν κάνει πρόταση να μεταβεί στην αγγλική πόλη, προκειμένου να προπονηθεί για μία βδομάδα και να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις της ομάδας. Είχαν προσεγγίσει και τον ίδιο και τον πατέρα του προκειμένου να υπογράψει στην Τσέλσι. Όπως είχε συμβεί και με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον προόριζε αρχικά για την Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια. 

Ο Ολιβέιρα στην Μπενφίκα

Την ίδια χρονιά, όμως, η Μπενφίκα, που είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον να κάνει δικό της τον Ολιβέιρα, έμπαινε στο νέο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της. Οι εγκαταστάσεις ήταν εντυπωσιακές. Όπως και η ιστορία που κουβαλούσε ο σύλλογος. Ο Ολιβέιρα με τον πατέρα του επέλεξαν τελικά την Μπενφίκα, με την οποία σε ηλικία 16 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και μάλιστα πήρε μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Ισπανού, Κίκε Σάντσες Φλόρες. Η ποδοσφαιρική περιπέτεια του Νέλσον Ολιβέιρα είχε μόλις ξεκινήσει. Διεθνής σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας από το 2006 και την U-16 μέχρι και την Ανδρών το 2012. 

Αντιμέτωπος με το παρελθόν του

Στην Μπενφίκα, σε επίπεδο ανδρών μπορεί να μην του έδειξαν την ίδια εμπιστοσύνη όπως όταν τον απέκτησαν, όμως ο Ολιβέιρα δεν έχασε τον δρόμο του. Αγωνίστηκε εντός και εκτός συνόρων, σκοράροντας αρκετά γκολ. Από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ, με την οποία την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την ομάδα που τον έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Την Μπράγκα. Ακόμα και αν δεν έπαιξε ποτέ για την πρώτη ομάδα. 

Ο Ολιβέιρα στην Μπράγκα

Στα τρία χρόνια που έμεινε στις Ακαδημίες της Μπράγκα έκανε πολλούς φίλους, ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως δεύτερο σπίτι του. Εκεί έγινε κολλητός με τον γιο του προέδρου της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ, τον Ντιόγκο. Μοιράστηκαν πολλές στιγμές οι δυο τους και την Πέμπτη θα ανταμώσουν ξανά. Ως αντίπαλοι αυτή τη φορά. Για τον Νέλσον Ολιβέιρα θα είναι ένα ιδιαίτερο συναισθηματικά παιχνίδι. Όσο για το αν σκοράρει εναντίον της Μπράγκα; Ένα είναι σίγουρο: δεν θα πανηγυρίσει σε ένδειξη σεβασμού σ’ ένα κλαμπ που τον έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι το πρόσωπο της αναμέτρησης, με τους ανθρώπους της Μπράγκα να ζητούν από την ΠΑΕ ΑΕΚ και την UEFA να είναι ο παίκτης που θα βρεθεί στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα. 

Ανάλογα αίτημα έκαναν και τα δύο πορτογαλικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα του Europa League ζητώντας συνεντεύξεις των Πορτογάλων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ με βασικό αίτημα τον Νέλσον Ολιβέιρα. Και την παραμονή του αγώνα και πριν το ματς και μετά το ματς…

Πηγή: novasports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ