Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Χίμκι πάλεψε αλλά ηττήθηκε από την Μπασκόνια

Μία αξιόμαχη και «λαβωμένη» από απουσίες Χίμκι πάλεψε για 32 λεπτά στην έδρα της Μπασκόνια, από την οποία ηττήθηκε με 77-60. Κορυφαίοι των Βάσκων ήταν οι Πολονάρα και Γκιεντράιτις με 20 πόντους ο καθένας, με τον Ιταλό να μαζεύει και 10 ριμπάουντ. Από τους Ρώσους, που δεν έχουν νίκη ακόμη (0-4), πρώτος σκόρερ ήταν ο Ζάιτσεφ με 17 πόντους, με τον Μπούκερ να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 16π. και 12 ριμπάουντ.

Ντέρμπι ήταν από το ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με τη Χίμκι να είχε παίρνει ένα μικρό προβάδισμα (8-12). Στη συνέχεια, η Μπασκόνια πέρασε προσωρινά μπροστά στο σκορ (15-14), με τον Μπούκερ να κάνει το 15-18 για τους Ρώσους, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με μπροστάρη τον Πολονάρα, οι Βάσκοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ (21-18), στο 12’. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν, αλλά στη συνέχεια ο Τζεκίρι διατηρούσε μπροστά την Μπασκόνια, στέλνοντάς την στο +7 (33-26), στο 17’. Ωστόσο, το τελευταίο τρίλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στη Χίμκι, η οποία πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ με 36-35. 

Χαμηλός ήταν ο ρυθμός του ματς στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, με την Μπασκόνια να περνάει μπροστά, αλλά τη Χίμκι να παραμένει κοντά (43-41), στο 24’. Στη συνέχεια, ο Βιλντόσα ανέβηκε και οι Βάσκοι πήγαν στο +7 (50-43), κλείνοντας με την ίδια διαφορά την τρίτη περίοδο.

Η Μπασκόνια είχε σταθερά το προβάδισμα και στην τέταρτη περίοδο, με τη Χίμκι να προβάλει αντίσταση (56-50), μέχρι το 32’. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Ρώσοι έμειναν από… βενζίνη, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 77-60.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 35-36, 54-47, 77-60

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ