Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρομερή Ζενίτ, έριξε στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα!

Μετά το διπλό στην έδρα της Εφές, η λαβωμένη από τον κορονοϊό Ζενίτ κατάφερε να πάρει άλλη μία σπουδαία νίκη, αφού επικράτησε με 74-70 της Μπαρτσελόνα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να πληγώνει την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα.

Με δέκα παίκτες έπαιζε η ομάδα του Πασκουάλ, αφού την τελευταία στιγμή έχασε Γκουντάιτις-Τρούσκιν, ενώ νωρίτερα είχαν αποκλειστεί λόγω κορονοϊού οι Χόλινς και Πούσκοφ.

Κορυφαίοι για τη Ζενίτ ήταν οι Πόιθρες και Μπάρον με 16 πόντους ο καθένας, με τον πρώτο να είχε και 11 ριμπάουντ. Εξίσου καλή εμφάνιση και από τον Πάνγκος με 15π.

Από τους Καταλανούς, που γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίροτιτς με 14 πόντους, με τον Αμπρίνες να είχε 11π. Ο Καλάθης αγωνίστηκε για 24:34’’, έχοντας 9 πόντους, 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

H Mπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο ματς και χάρη στα τρίποντα των Χίγκινς και Αμπρίνες προηγήθηκε με 2-10 στο 3′. Η Ζενίτ κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 3 (16-19) με το τρίποντο του Πάνγκος στο 9′.

Ο Πάνγκος με έμμεσο τρίποντο έγραψε το 26-29 στο 15′. Ο Ερτέλ με ωραία προσπάθεια έκανε το 32-35 στο 18′, με τον Κλαβέρ να εκτελεί για τρεις για το 34-38. Οι Ρώσοι μάζεψαν 16 ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο αντί 11 των Καταλανών.

Ο Μπάρον με μπάσιμο έκανε το 41-43, ενώ ο Μπράντον Ντέιβις σκόραρε για το 45-50 στο 26′. Πάλι ο Μπάρον μείωσε στον πόντο (54-55), 1 λεπτό πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Ο Μίροτιτς πήρε άλλη μια ασίστ του Καλάθη και έκανε το 63-66 στο 35′. Ο Ισπανός απάντησε στην αντεπίθεση της Ζενίτ και έκανε το 71-70. Ο Πάνγκος έγραψε το 73-70 με 2 βολές μετά από αντιαθλητικό του Καλάθη. Ο Ουίλ Τόμας πήρε μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ στα 7 δευτερόλεπτα, έβαλε 1/2 και έκανε το 74-70.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-38, 54-55, 74-70

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ