Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ -ΜοtoGP: Νέα νίκη για τον Κουαρταραρό στην Καταλωνία

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό οδηγώντας εξαιρετικά ώριμα στην Καταλωνία πήρε την 3η νίκη της σεζόν και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας του MotoGP. Στο 2-3 ακολούθησε η τρομερή Suzuki με τους Μιρ-Ρινς.

Πριν την έναρξη της σεζόν κανείς δεν τον υπολόγιζε. Ναι, σύμφωνοι, είχε δείξει την αξία του και άπαντες ήξεραν πως είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι της Μεγάλης Κατηγορίας, όμως για το πρωτάθλημα το 2020 φαβορί;  

Μετά, όμως, ο Μαρκ Μάρκεθ τσάκισε το χέρι του και βγήκε εκτός για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα η θέση του δυνάστη του MotoGP να μείνει κενή και κάποιος να πρέπει να μπει στα παπούτσια του, να προσπαθήσει, έστω, μιας και δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο να αναπληρώσεις τον Ισπανό. 

Και τότε ο Φάμπιο Κουαρταραρό, σχεδόν από το πουθενά, ανέλαβε το δύσκολο έργο: δύο νίκες στα πρώτα δυο grand prix της σεζόν, μετά μια μίνι αγωνιστική κοιλιά, και τώρα επιστροφή στο νο1 του βάθρου. 

Ο Γάλλος με δύο κινήσεις χειρουργικής ακρίβειας πέρασε τους Ρόσι και Μορμπιντέλι που βρίσκονταν μπροστά του και ανέβηκε πρώτος μετά από 5 γύρους, φτάνοντας με σχετική άνεση στην 3η φετινή του νίκη, που τον φέρνει εκ νέου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. 

Πίσω από τον άπιαστο αναβάτη της Petronas τερμάτισαν δύο Suzuki: Μιρ και Ρινς έκλεψαν ξανά τις εντυπώσεις από το μέσο του αγώνα και μετά και ο μακροπρόθεσμος στόχος τους είναι να «κλέψουν», αν τους δοθεί η ευκαιρία, και το πρωτάθλημα. 

Οι Μορμπιντέλι, Μίλερ, Μπανάια, Νακαγμάκι, Πετρούτσι, Βινιάλες και Κράτσλοου συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα ενός ελαφρώς νερόβραστου grand prix. 

Όσο για τον «Γιατρό»; 

Κατέληξε στα… επείγοντα: ο Βαλεντίνο Ρόσι υπέπεσε σε παιδαριώδες λάθος ενώ ήταν 2ος, πέφτοντας για δεύτερο σερί αγώνα και σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία για το 200ο βάθρο της υπέρλαμπρης καριέρας του- ου μην και την ευκαιρία για νίκη, μιας και είχε τρομερό ρυθμό σήμερα. 

Μεγάλος χαμένος και ο Αντρέα Ντοβιτισιόζο, που είδε τον Ζαρκό να τον «σεντράρει» λίγο μετά την εκκίνηση. 

Κάπως έτσι, ο Φάμπιο Κουαρταραρό, από το πουθενά που λέγαμε, είναι και πάλι το φαβορί για τον τίτλο. 

 Βαθμολογία αναβατών

1) Κουαρταραρό 108

2) Μιρ 100

3) Βινιάλες90

4) Ντοβιτσιόζο 84

5) Μορμπιντέλι 77

6) Μίλερ 75

7) Νακαγκάμι 72

8) Ρινς 60

9) Ολιβέιρα 59

10) Μπίντερ 58

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ