Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόκριση μέσω… Αμαρουσίου ο Ολυμπιακός Β’

Ο Ολυμπιακός χάρη σ’ ένα ξέσπασμα του Νικολαΐδη λίγο πριν το τέλος επικράτησε με 92-87 του Αμαρουσίου και του συγκινητικού Γκαγκαλούδη (25 πόντοι) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Στην πρώτη περίοδο και με τον τίτλο του φαβορί εξ’ αρχής να τον συνοδεύει, ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι με το Μαρούσι και θα πάρει εύκολα την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη και κατάφεραν στην δεύτερη περίοδο να πάρουν κεφάλι στο σκορ και το οποίο διατήρησαν μέχρι και τα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου. Σ’ εκείνο το σημείο ο Νικολαΐδης με ένα προσωπικό… σόου γύρισε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Πέτρος Μελισσαράτος με 25 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ από κοντά ήταν και ο έτερος σέντερ του Ολυμπιακού, Βασίλης Χρηστίδης, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους από πολύ νωρίς στον αγώνα. Στην αντίπερα όχθη εντυπωσιακός ήταν ο 42χρονος Γκαγκαλούδης με 25 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Στασινός, Ξυδάς και Χατζηδάκης, οι οποίοι πέτυχαν 15, 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 40-38, 69-66, 87-92

Δείτε εδώ την στατιστική απεικόνιση του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ