Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστολή του BCL στην ΑΕΚ και διορία 24 ωρών για το Final 8 της Αθήνας!

Από χθες το βράδυ είχαν γίνει γνωστές οι δεύτερες σκέψεις που γίνονται στη FIBA για τη διοργάνωση του Final 8 του Basketball Champions League (30/9-4/10) στην Αθήνα, λόγω των μέτρων που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση για τον κορονοϊό.

Θυμίζουμε πως από τη FIBA έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει επιθυμία για παρουσία συγκεκριμένου αριθμού θεατών στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αλλά η Ελλάδα δεν δείχνει διάθεση αυτή τη στιγμή να ανοίξει τις πόρτες των γηπέδων.

Ως εκ τούτου, η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ έστειλε σήμερα επιστολή στην ΑΕΚ που θα είναι η διοργανώτρια αν γίνει στην Αθήνα το Final 8.

Σε αυτήν ζητά από την κιτρινόμαυρη ΑΕΚ να μάθει αν δύναται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για τη διοργάνωση του Final 8 στο ΟΑΚΑ.

Μεταξύ άλλων τη ρωτάει αν μπορεί να ανταποκριθεί στις αρχικές συμφωνίες, στην παρουσία του κόσμου, στα εισιτήρια κτλ., δίνοντάς της διορία για οριστική απάντηση μέχρι την Πέμπτη (17/9)!

Πλέον, αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία της ΚΑΕ ΑΕΚ με την κυβέρνηση, προκειμένου να δουν από τον σύλλογο αν θα υπάρξει διάθεση για άνοιγμα των θυρών, κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολο με την έξαρση των κρουσμάτων.

Όπως δύσκολο μοιάζει και να γίνει η διοργάνωση στην Αθήνα.

Η FIBA δέχεται ήδη πιέσεις από χώρες όπως η Ισπανία και η Τσεχία, που περιμένουν στη… γωνία για να αναλάβουν το Final 8 και η ΑΕΚ βρίσκεται σε άβολη θέση, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας είναι έξαλλοι και με τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα.

Είναι δεδομένο πως η Ένωση θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το θέμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πιθανή αλλαγή της έδρας θα φέρει και μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων κατά περίπου μία εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ