Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League

Μια εκ των Ομόνοιας ή Ερυθρού Αστέρα θα κληθεί να αποκλείσει ο Ολυμπιακός για να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Ο Ερυθρός Αστέρας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τρίτη σερί σεζόν στοχεύει να κάνει το 3/3 και στις παρουσίες του στους ομίλους του Champions League. Η ομάδα του Βελιγραδίου, με έδρα το «Μαρακανά» (53.000 θεατών), έχει στον πάγκο της τον άλλοτε άσο της ομάδας με θητεία σε Λάτσιο και Ίντερ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Διαθέτει πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Πρωταθλητριών το 1991.

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν παίκτες αξίας, όπως ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού Αλεξάνταρ Κάται, για την ώρα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός Ματέο Γκαρσία που πέρασε από τον Άρη και απασχόλησε τους Πειραιώτες, αλλά και ο Πορτογάλος φορ Τομανέ που μάλλον πωλείται.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει βρεθεί πολλάκις στο δρόμο ελληνικών ομάδων, ενώ πέρσι αντιμετώπισε για τους ομίλους του Champions League τους «ερυθρόλευκους» χάνοντας με 3-1 στο Βελιγράδι αλλά κερδίζοντας με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποτέλεσμα που του χάρισε την τρίτη θέση και τη μετακίνηση στους «32» του Europa League.

Η Ομόνοια κατέκτησε ουσιαστικά το πρωτάθλημα (που δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού) για 21η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από δέκα χρόνια. Έδρα της είναι το «ΓΣΠ» της Λευκωσίας (χωρητικότητας 23.000 θεατών) και προπονητής της είναι ο Νορβηγός Χένινγκ Μπεργκ, γνωστός και από την ποδοσφαιρική του θητεία ως στόπερ από τη Μαν. Γιουνάιτεντ.

Στο ρόστερ της υπάρχουν παίκτες όπως ο Έλληνας διεθνής μπακ-χαφ Χάρης Μαυρίας, καθώς και ο Φώτης Παπουλής που έχει παίξει στη Super League και αποκτήθηκε από την Ανόρθωση ως ελεύθερος.

Δύο φορές έχει τεθεί αντιμέτωπη ελληνικής ομάδας, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA το 2008, όταν απέκλεισε την ΑΕΚ νικώντας με 1-0 στο ΟΑΚΑ και με 2-2 στην Κύπρο. Στον πρώτο προκριματικό του Πρωταθλητριών του 1976 είχε αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ (0-2, 1-1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ